Hertha: Ha valaki lazít, rendet rakok – Dárdai állítja, még nem is ismerik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.08. 13:09
null
Dárdai Pált még nem hozták ki játékosai a sodrából (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha vezetőedzője, Dárdai Pál kétrészes interjút adott a Bildnek. A korábbi szövetségi kapitány a második epizódban a célokról, Michael Preetz klubmenedzserről és a magyar válogatottról is szót ejtett.

 

Dárdai játékos-pályafutása során 1997 és 2011 között 286 mérkőzésen lépett pályára a Hertha színeiben, ezzel a szereplési rangsor élén áll a klub örökranglistáján. A magyar szakember az utóbbi időben edzőként is elnyerte a szurkolók szimpátiáját, ami nem is csoda, hiszen a Hertha tizenöt éve nem kezdte olyan jól a bajnokságot, mint a mostani idényben.

„A labdarúgás mit sem változott az évek alatt, de vannak bizonyos szabályok. Ha egy adott játékrendszerben szeretném pályára küldeni a csapatomat, akkor olyan játékosokra van szükségem, akik ebbe a felállásba beleillenek. Ezeket a futballistákat megkaptam, Michael Preetz mindent megtett értem. Nincs alibim, nincs kifogás, minden rajtam múlik. Hosszú időbe telt, mire lefektettük a sikeresség alapjait, de versenyképesek vagyunk, amit az eredményeink bizonyítanak” – mondta Dárdai.

A magyar szakember kijelentette, tény és való, hogy a Hertha eddig a várakozások felett teljesít ebben a szezonban, de nem dőlhetnek hátra, mert mindig van hová fejlődni. Ha nem ezt a szemléletet vallaná, nem lenne most a berlini csapat vezetőedzője.

Dárdaitól ismét megkérdezték, mi a kulcsa a sikerességének.

„Részben edző vagyok, részben pedig játékos, ez soha nem változik majd meg. Szeretek támadófutballt játszatni a csapatommal, de ha februárban azt mondtam volna a játékosoknak, hogy mostantól offenzív futballal rukkolunk elő, valószínűleg kinevettek volna” – tette hozzá Dárdai, aki úgy véli, a legtöbb játékosa még nem is ismeri őt igazán.

„Ha valaki lazít a gyeplőn, rendet rakok. Nagyon kellemetlen ember is tudok lenni, amennyiben a helyzet megköveteli. Vannak, akik nem is ismernek engem, mert még nem volt rá szükség, hogy megmutassam az ellenszenves énemet. Dicséret illeti a játékosokat” – szögezte le a 39 esztendős szakvezető.

Dárdai örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Hertha ebben a szezonban sokkal kevesebb véletlenszerű gólt szerez, mint a legutóbbi idényben, és úgy ítéli meg, hogy csapata minden téren képes még fejlődni, és nem érte el a teljesítőképessége határát.

„Az álmaimat élem át, hiszen a Herthát irányíthatom, ám edzőként mindig csak hat hétre előre gondolkodom. Nagyon szeretném, ha egy nap ismét a magyar válogatott szövetségi kapitánya lehetnék” – zárta mondandóját Dárdai.

A Hertha nyolc forduló után 14 ponttal a negyedik helyen áll a Bundesliga tabelláján, a jövő hét végén pedig a Schalkéhoz látogat.

A Bild által készített interjú első részéről itt olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik