Hertha: először U19-es bajnok a klub – Dárdai büntetőt rontott

Vágólapra másolva!
2018.05.27. 22:50
null
Először lett német bajnok a Hertha U19-es csapata (Fotó: Twitter)
Vasárnap délután rendezték meg a német U19-es bajnokság rájátszásának döntőjét, amelyben a Hertha 3–1-re legyőzte a bajnoki címvédő Schalkét, és fennállása során első alkalommal megnyerte a német U19-es bajnokságot. A berlinieknél ifjabb Dárdai Pál (akit a német média és a barátok Palkóként különböztetnek meg az édesapjától – a szerző) a találkozó végén büntetőt harcolt ki, amelyet aztán elrontott.

 

A Hertha U19-es csapata fennállása során első alkalommal játszhatott bajnoki döntőt ebben a korosztályban, míg a Schalke a nyolcadik fináléjára készült, ráadásul tavaly is megnyerte a bajnokságot.

A Hertha viszonylag erősen kezdett: a 9. percben Panzu Ernesto a hálóba bólintotta a labdát szöglet után. A folytatásban is fölényben maradt a berlini gárda, és a 26. percben Florian Krebs a léc alá vágott egy szabadrúgást, 2–0.

A második félidőben a Schalke Ahmed Kutucu góljával szépíteni tudott a 62. percben, de a 83. Arne Maier beállította a 3–1-es berlini győzelmet jelentő végeredményt. Nem sokon múlott, hogy a Hertha még egy gólt szerezzen: a 88. percben a német U-válogatott Dárdai kiharcolt egy büntetőt (Timon Weiner kapus felborította a tizenhatoson belül), majd maga is végezte el, de elrontotta.

Az édesapa, Dárdai Pál és az édesanya a helyszínen nézte meg a mérkőzést
Az édesapa, Dárdai Pál és az édesanya a helyszínen nézte meg a mérkőzést

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik