Hertha: egymástól tanulna Dárdai és a 92-szeres bolgár válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.09. 14:21
null
Balakov és Dárdai egymástól igyekszik tanulni (Fotó: Bild)
Edzői tréningen vesz részt a Hertha labdarúgócsapatánál Kraszimir Balakov, aki a német klub magyar vezetőedzőjétől, Dárdai Páltól igyekszik ellesni néhány szakmai fogást.

 

„Vezetőedzőként mindig a fejlődésre kell törekedned, itt pedig sokat tanulhatok. A Hertha megadta erre a lehetőséget, ezért hálás vagyok. Jelenleg a CSZKA Szófiánál dolgozom, de szeretnék visszatérni az edzői pályára” – fejtegette Balakov a Bildnek.

Az 50 esztendős bolgár 1988 és 2003 között 92 alkalommal volt válogatott, és jelentős szerepet játszott abban, hogy nemzeti együttese negyedik lett az 1994-es egyesült államokbeli világbajnokságon. Játékosként megfordult többek között a Sporting CP-nél és a VfB Stuttgartnál is – utóbbiban 1995 és 2003 között (egy ideig Lisztes Krisztián csapattársaként) szerepelt, ebből az időszakból ismeri a Hertha magyar vezetőedzőjét.

„Jó barátok vagyunk, ezenkívül mindig szívesen beszélgetek olyan emberrel, akinek van érzéke a futballhoz. Emellett én is tanulhatok tőle” – mondta Dárdai Pál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik