Hertha: „Dárdainak vigyáznia kell a Hoffenheim edzőjével”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.15. 11:27
A német élvonalbeli Hertha kapusedzője, Petry Zsolt szerint Dárdai Pál csapatának nem lesz könnyű dolga hétvégén a Hoffenheim vendégeként, mivel az ellenfelet kiváló szakember irányítja.

Petry jól ismeri a Hoffenheim edzőjét, Julian Nagelsmannt, akivel fél éven keresztül együtt dolgozott a TSG U19-es csapatánál. A 49 esztendős magyar kapusedző szerint Dárdainak vigyáznia kell Nagelsmann-nal, akit fiatal kora ellenére rendkívül jó szakembernek tart.

„Julian top edző, mindenre van ötlete. Mentálisan remekül felkészíti a játékosait, azt szereti, ha mindenki megérti, hogy miért kell az adott feladatot megcsinálnia” – dicsérte a 28 éves edzőt Petry.

Nagelsmann február közepén vette át a Hoffenheimet a szívritmuszavar miatt távozó Huub Stevenstől, irányítása alatt a gárda elmozdult a kieső helyről, és reális esélye van a bennmaradásra.

„Hihetetlenül magabiztos emberről beszélünk, aki mindent tud a labdarúgásról. Igazi csapatot kovácsolt a Hoffenheimből, mindenki egymásért harcol. Hatalmas mennyiségű energiát és lelkesedést sugároz a játékosai felé, mindene megvan ahhoz, hogy kiváló edzővé váljon, nagyszerű jövő áll előtte” – mondta Petry, aki Dárdait is figyelmeztette.

„Természetesen beszélek Palival a Hoffenheimről. Mindent elmondok az együttesről, ő azonban nagyon jól ismeri a csapatot.”

A Hoffenheim és a Hertha szombaton 15.30-tól mérkőzik meg egymással a Bundesliga 30. fordulójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik