Hertha: Dárdai Palkó két gólban is szerepet vállalt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.15. 21:47
null
Dárdai Palkó (32) és társai a második gólt ünneplik (Fotó: herthabsc.de)
Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC felkészülési mérkőzésen 3–0-ra legyőzte a harmadosztályú Rot-Weiss Erfurtot. A magyar szakember ismét kezdőként szavazott bizalmat 18 esztendős fiának, Palkónak, aki az első félidőben a fővárosi csapat mindkét góljában szerepet vállalt.

A Hertha első félidei csapatában többek között a két sztárcsatár, Vedad Ibisevic és Salomon Kalou, valamint ifj. Dárdai Pál is helyet kapott. Dárdai Pál fián nem múlt, hogy a vendégek korán megszerezzék a vezetést, ám fejjel lekészített labdáját követően Ibisevic nagy helyzetben mellé lőtt.

DÁRDAI PÁL ÉS MICHAEL PREETZ SPORTIGAZGATÓ EGYEZTET


A 28. percben a bosnyák támadó már nem hibázott, előnyhöz juttatta a berlini együttest. Dárdai Palkó tálalt jó ütemben a bal szélen felfutó Maximilian Mittelstädt elé, aki az alapvonalról középre adta a labdát, amelyet Ibisevic kapura húzott, a kapus bravúrral védett, de a kipattanót a Hertha gólfelelőse bepofozta (0–1).

Tíz perccel később megduplázta előnyét a Hertha, Dárdai előkészítése után Kalou csavart látványosan az Erfurt kapujába (0–2).

DÁRDAI PALKÓ ELŐKÉSZÍT, KALOU NAGY GÓLT LŐ

Dárdai Pál vezetőedző a szünetben teljes első félidei csapatát lecserélte, így a második játékrészben már másik együttes futott ki a gyepre. A végeredményt az 56. percben Valentin Stocker állította be (0–3).

A Hertha vasárnap újabb felkészülési meccset játszik, a harmadosztályba visszajutó Carl Zeiss Jena lesz az ellenfele.

NÉMET FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Rot-Weiss Erfurt (III.)–Hertha BSC 0–3
(0–2)
HERTHA, 1. félidő: Jarstein – Haragucsi, Langkamp, Rekik, Mittelstädt – Darida, A. Maier – Dárdai, Duda, Kalou – Ibisevic. 2. félidő: Jo. Klinsmann – Pekarík, Baak, Lustenberger, Kurt – Skjelbred, Kade – Leckie, Covic, Stocker – Esswein
Gólszerző: Ibisevic (28.), S. Kalou (39.), Stocker (56.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik