Hertha: Dárdai örül a jó hírnek, de semmit sem siettet

Vágólapra másolva!
2018.10.03. 12:07
A nyári felkészülés kezdetén megsérülő Vladimir Darida (Hertha BSC) a héten már mérkőzésen tesztelheti állapotát, de Dárdai Pál vezetőedző nem sietteti a cseh labdarúgó visszatérését.

A 28 éves Vladimir Darida az első felkészülési mérkőzésen szenvedett térdsérülést, három hónapot kihagyott, de az U23-as csapat hétközi bajnoki meccsén várhatóan már játszik egy órát.

„Remek hír, hogy Vladi visszatért – mondta Dárdai Pál vezetőedző a szélben, esőben letudott keddi edzés után. – Szüksége van még néhány felhozó mérkőzésre, hogy az első csapat ismét profitálhasson a távoli lövéseiből, a gólpasszaiból. De nem siettetjük a visszatérését, most az a legfontosabb, hogy háborítatlanul edzhessen, jó érzéssel végezze a munkát.”

Kedden Rune Jarstein kapus is külön edzett, ám reménykedik, hogy a hétvégén már ott áll majd a háló előtt. A combját fájlaló norvégot a múlt hét keddi, Werder Bremen elleni bajnokin (1–3) kellett lecserélni. Váltótársa, Thomas Kraft kifogástalanul végezte a munkáját pénteken, a Bayern elleni 2–0-s győzelem alkalmával, azonban a Kicker szerint Jarstein visszatér, ha felépül.

A hat forduló után a Bundesliga-tabella harmadik helyén álló Hertha szombaton a Mainz otthonában folytatja bajnoki szereplését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik