nemzetisport.hu 2017.06.19 12:30 Frissítve: 2017.06.19 12:50

Hertha: Dárdai minden poszton több, azonos értékű játékossal számolhat

Gyorsabbá és variálhatóbbá vált a Hertha labdarúgócsapata az eddigi három új játékos szerződtetésével, legalábbis erre a következtetésre jutott elemzésében a Bz-berlin.de portál. Dárdai Pál szerint az edzéseken mindenkinek teljes erőbedobással kell küzdenie, ha csapatba szeretne kerülni.

dárdai629
Dárdai Pál variációs lehetőségei megnőnek az új szezonra (Fotó: AFP)

 

Eddig három játékossal erősített az új idényre a Hertha labdarúgócsapata, a berliniek nyolcmillió euróért szerződtették a középcsatár Davie Selkét (RB Leipzig), hárommillióért a balszélső Mathew Leckie-t (Ingolstadt) és 2.5 milliót fizettek a középső védő Karim Rekikért (Marseille).

A Bz-berlin.de elemzése szerint ezzel nem csupán sokkal gyorsabbá válhat a csapat, de Dárdai Pál most már akár két rendszerben is játszathatja játékosait. Eddig Dárdai a 4–4–2-t favorizálta, de az új keret már alkalmas lesz a 3–5–2-es szisztémára is.

„A három védőt tudjuk variálni mérkőzés közben is, miközben az erőteljesebb középpálya két szélén a villámgyors szélsők helyzeti előnybe kerülhetnek az egy-egy elleni szituációkban, és könnyebben kiszolgálhatják a csatárokat” – mondta Dárdai.

Az új játékosok mindegyike kulcsszereplő lehet a Herthában. „Leckie sebessége és Selke gólerőssége mellett lehet számítani Rekik támadásépítésére is” – tette hozzá a magyar edző.

csapat629
(Fotó: Bz-berlin.de)

 

Az új csatárduó, Selke és Vedad Ibisevic jelenti a tökéletes párost Dárdai számára, szerinte nagyszerűen tudnak majd együtt dolgozni elöl. Ami még nagy előnyt jelenthet, hogy minden kulcspozícióban két emberre számíthat. A védelemben Rekik mellett ott van a 19 éves Jordan Torunarigha, irányítóként Vladimir Daridával és Ondrej Dudával számolhat, a szélen Leckie mellett Alexander Esswein is bevethető, a védekező középpályás szerepére pedig Per Skjelbred, Fabian Lustenberger és Arne Maier is alkalmas.

„A Bundesliga és az Európa-liga jelentette kettős terhelés miatt szükségünk is van az azonos értékű játékosokra. De ez azt is jelenti, hogy mindenkinek minden edzésen teljes erőbedobással kell küzdenie, ha csapatba szeretne kerülni. Reményeim szerint így egymást húzzák majd a játékosok, különösen a fiatalok kapnak pluszlökést, és ezzel ugrás következhet be a teljesítményükben” – idézte Dárdait a portál.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.06.24 18:44:29

Német labdarúgás HEGYI TAMÁS

Századik győzelmét aratta a német válogatott kispadján Joachim Löw – a berni csoda atyja és a Terrier előtt a rangsorban.

2017.06.26 08:53:51

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

„Van egy hibám, ámbár ez lehet erény is. Maximalista vagyok. Mindenből a legtöbbet akarom kihozni.”

2017.06.15 00:16:15

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

A végéhez közeledve már csak fél szemmel követtem az eseményeket Andorra ellen…

2017.05.24 10:26:51

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A jól felépített rendszer és a gazdasági háttér ellenére a németek nem versenyezhetnek az angolokkal az átigazolási díjakban.

2017.05.21 16:04:47

Német labdarúgás HUBER TAMÁS

A Bayern München kapitánya megmaradt hétköznapi embernek, s ez tette igazán nagy futballistává.