Hertha: Dárdai kitalált valamit, iPhone-on nézhetik CR-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.08. 12:24
Dárdai Pál képtelen kifogyni az ötletekből. A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2015–2016-os idényének jövő heti rajtjára készülő Hertha BSC magyar vezetőedzője észrevette, hogy játékosai rengeteg időt töltenek okostelefonjuk használatával, és úgy döntött, előnyére fordítja ezt.

A Bundesliga augusztus harmadik hétvégéjén rajtol, hétfőn azonban már tétmeccs vár a fővárosiakra, a Német Kupában a Hertha az Arminia Bielefelddel csap össze.

Egy biztos, a berliniek felkészülten várják a találkozót – köszönhetően többek közt Dárdai Pálnak és egy okostelefonra készült applikációnak.

A bz-berlin.de beszámolója szerint Dárdai letöltette játékosaival a Wyscout nevezetű programot – melynek egyszerűbb változata az App Store-ban és a Google Playen ingyen megtalálható –, amelyen a futballisták a világ legszélesebb adatbázisát használhatják.

A programban több mint 30 ezer csapat és 273 ezer profi futballista adatlapja található, s az egészen egyszerű adatoktól kezdve a legbonyolultabb taktikai elemekig minden böngészhető a segítségével.

Az applikációval videókat is megtekinthetnek a játékosok, és kielemezhetik ellenfelük erősségeit, valamint gyenge pontjait, sőt, még azt is megnézhetik, melyik csatár melyik pontját célozza meg legszívesebben a kapunak, vagy épp merre szereti elhúzni a labdát, ha a bal szélen száguld.

Emellett Cristiano Ronaldo és Lionel Messi legjobb cselei és technikái is elleshetőek vele – legyen a játékos akár az öltözőben, akár a kávéházban.

„Nemrég vezettük be az applikáció használatát a csapaton belül. Hatalmas segítség ez a mindennapokban. Egyetlen kattintás és mindent megtudhatsz egy játékosról. Így a futballistáim még hatékonyabban fel tudnak készülni az ellenfélből” – mondta Dárdai Pál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik