Hertha: Dárdai kézis taktikával készül a Bayern ellen?

Vágólapra másolva!
2015.11.25. 11:10
Nagyon komoly erőpróba vár Dárdai Pál csapatára, a Herthára a német bajnokság hétvégi, 14. fordulójában, hiszen a berlini együttes a címvédő, veretlenül listavezető, remek formában lévő Bayern Münchenhez látogat. A magyar szakember felkészült arra, hogy a fővárosiak taktikáján változtasson, és speciálisan az ellenfélhez igazítsa.

„Egész héten intenzíven edzünk, a felkészülésünk célirányos. A bajoroké a világ egyik legjobb csapata, ennek ellenére jó nálunk a hangulat, és kellő magabiztossággal utazunk Münchenbe. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy már gyűjtöttünk huszonhárom pontot.”

A nyilatkozatot publikáló bz-berlin.de feltételezi, hogy a Dárdai által favorizált bátor taktikát – a csatár(ok) mögött eddig rendre támadó szellemű középpályások jutottak szerephez – elfelejti a Hertha, amely ezúttal inkább a védekezésre helyezi a hangsúlyt. Szemléltetésképpen a kézilabdát hozza párhuzamba: az ottani hatos falnak megfelelő gátat feltételez, az öt védő előtt négy középpályással, akiknek a stabilitás megőrzése lesz a legfontosabb feladatuk.

„Amikor egy olyan domináns csapattal találkozol, mint a Bayern, akkor belefáradsz abba, ha nagy területen dolgozol.”

A Bayern a bajnokság eddig lejátszott tizenhárom fordulójában negyven gólt szerzett, a BL-ben öt csoportmeccsen tizenhetet. Nem lesz könnyű feladat a berliniek számára megállítani a münchenieket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik