Hertha: Dárdai ezért küldi vissza Kloppnak a brazilt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.14. 14:53
„Minimaier” óriás lesz – ezt a címet adta a Bild szerdai cikkének, amelyben Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a 18 éves labdarúgója, Arne Maier csapatba építéséről beszélt.

Arne Maier nyolcéves kora óta pallérozódik a Hertha akadémiáján, és úgy tűnik, az eltelt tíz esztendő most meghozza gyümölcsét: ahogyan a Bild fogalmaz, Dárdai Pál miatta küldi vissza a Liverpooltól tavaly kölcsönkapott fiatal brazil középpályást, az ugyanazon a poszton játszó Allant Jürgen Kloppnak, mert…Arne Maier nyolcéves kora óta pallérozódik a Hertha akadémiáján, és úgy tűnik, az eltelt tíz esztendő most meghozza gyümölcsét: ahogyan a Bild fogalmaz, Dárdai Pál miatta küldi vissza a Liverpooltól tavaly kölcsönkapott fiatal brazil középpályást, az ugyanazon a poszton játszó Allant Jürgen Kloppnak, mert…

„…Maier legalább olyan jó labdarúgó, mint Allan, viszont ő a saját akadémiánk növendéke, nyilvánvaló, hogy őt részesítjük előnyben – fogalmazott Dárdai Pál. – Még nagyon sok örömünk lesz benne. Remekül lát a pályán, azonnal képes kiválasztani a legjobb megoldást, hatékonyan teremt gólszerzési lehetőséget a társai számára.”

Maier a legutóbbi szezon hajrájában néhány perc erejéig már bemutatkozott az élvonalban, és rögtön a májusi bemutatkozó mérkőzésén gólt szerzett a német U18-as válogatottban – azaz valószínűleg jut neki elegendő játékidő a Bundesliga következő szezonjában.

„Arne értékes kincsünk, rendkívül tehetséges labdarúgó, aki a bajnoki szezon egyik nagy felfedezettje lehet, ha elkerülik a sérülések, és képes lesz végigcsinálni velünk a teljes felkészülést” – tette hozzá Dárdai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik