Hertha: Dárdai és Király is bekerülhet az évszázad csapatába

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.20. 13:28
null
Dárdai Pál és Király Gábor is a jelöltek között van (Fotó: Berliner-zeitung.de)
Július 25-én ünnepli alapítása 125. évfordulóját a Hertha BSC labdarúgócsapata, ennek tiszteletére az egyik berlini portál a szurkolókkal szavaztatja meg az évszázad csapatát. Király Gábor és Dárdai Pál is a jelöltek között van.

 

1892. július 25-én a berlini Arkonaplatz egyik padján két testvérpár, Fritz és Max Lindner, illetve Otto és Willi Lorenz úgy gondolta, alapít egy futballklubot. Fritz Lindner ötletére a Hertha névre esett a választás, mert a fiatalember egy ilyen nevű gőzössel hajókázott előtte.

A klub jövő kedden ünnepli a 125. születésnapját, és erre az alkalomra a BZ-Berlin portál szavazást hirdetett, hogy kiderüljön, a szurkolók kit raknának be az évszázad csapatába.

A szombat délben lejáró szavazáson négy kategóriát hirdettek meg, és két magyart is lehet segíteni: a legjobb kapusok között Király Gábor, a védekező játékosok mezőnyében pedig Dárdai Pál is szerepel.

Király mellett még négy kapus található: Christian Fiedler, Paul Gelhaar, Volkmar Gross és Norbert Nigbur. Dárdai esetében nagyobb a konkurencia, még 19-en pályáznak a kategóriaelsőségre, köztük olyan ismert nevek, mint Dick van Burik, Gilberto, Niko Kovac, Kjetil Rekdal és Otto Rehhagel.

A támadóknál is 20-an vannak összesen, Sebastian Deisler, Marcelinho, Marko Pantelics, Raffael, Andreas Thom vagy Dariusz Wosz neve nem is cseng rosszul.

A legjobb edzőknél Lucien Favre, Georg Kessler, Jürgen Röber, Helmut „Fiffi“ Kronsbein és Heiner Schuldt közül kerül ki a győztes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik