Hertha: Dárdai emlékeztette a 10-est, erőnlét nélkül nincs foci

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.07. 16:08
Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatottat is irányító Hertha BSC vezetőedzője a Kickernek nyilatkozva kiemelte, megfelelő erőnlét nélkül egyik játékos sem kerül be a csapatba.

Dárdait a keddi edzés után az elmúlt szezon nagy részében sérült Anisz Ben-Hatiráról kérdezték, aki hónapok óta küszködik krónikus nagylábujjgyulladással, az utolsó két hónapban csupán egy bajnokin lépett pályára, és jelenleg sem százszázalékos az állapota.

„Hosszú a visszatérés, és számára lesz a legnehezebb a munka – mondta Dárdai. – Azonban ilyen a versenysport, erőnlét nélkül nem lehet játszani. Aniszra néhány hónap kemény munka vár, nem lesz könnyű, amíg bevethető állapotba kerül.”

A 26 éves, 10-es mezszámot viselő helyi kedvenc jövője az elmúlt hetekben bizonytalanná vált a Herthánál, amely az elmúlt nyáron kis híján már megvált tőle, és majdnem lepasszolta a PAOK-nak, ám Jos Luhukay, az akkori vezetőedző végül a csapatnál tartotta.

A Hertha keretéhez július 19-én csatlakozik a német U21-es válogatottal a nyáron az Eb elődöntőjéig jutó Nico Schulz, míg az Egyesült Államok nemzeti csapatával az Arany-kupán szereplő John Anthony Brooks csak a kontinensviadal után várható. A csapatból a sérült Ronny és Sascha Burchert sem lesz bevethető a szerdai, ötödik ligás Union Fürstenwalde elleni felkészülési meccsen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik