HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.21 12:49 Frissítve: 2018.08.21 14:02

Hertha: Dárdai elégedett a továbbjutás után, de...

A Hertha hétfő este a harmadosztályú Eintracht Braunschweig otthonában 2–1-re győzött a Német Kupa első fordulójában, s harcolta ki a továbbjutást. A berliniek vezetőedzője Dárdai Pál elégedetten nyilatkozott, ám talált kivetnivalót is csapata játékában a mérkőzés lefújása után.

HIRDETÉS

 

Dárdai örül a továbbjutásnak (Fotó: AFP)

A Hertha megdolgozott a győzelemért: Marvin Plattenhardt talán az életben nem találja el még egyszer úgy a labdát, ahogy Marcel Engelhardt kapus öklözése után eltalálta a 38. percben, ám a 2013–2014-es idényben még első osztályú Braunschweig a 81. percben egyenlített. Igaz a hazaiak nem sokáig örülhettek, a Hertha támadója, Vedad Ibisevic két percen belül újra megszerezte a vezetést csapatának.

„Marvin ritka fantasztikus gólt lőtt, az önbizalomnak ez jót tesz. A csapat nagyon jól reagált az egyenlítésre, tetszett, hogy nem kezdtünk el kapkodni. Higgadt maradt mindenki és gyorsan sikerült reagálni, ráadásul olyan támadásunk végén, amilyenhez hasonlót az egész elmúlt idényben nem láttam a csapattól” – dicsérte csapatát a korábbi magyar szövetségi kapitány, aki azonban kritikai észrevétellel is élt.

„Természetesen a lényeg a továbbjutás, de nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy többeken is láttam, hogy némi önbizalomhiányban szenvednek. Néha hezitálnak egy-egy pillanatra, ami nem a legszerencsésebb, amikor bátor és gyors döntésekre volna inkább szükség. Ezek a mérkőzések azonban pont arra jók, hogy a hiányzó önbizalmat összegyűjtsék a fiúk, akár olyan lövésekkel, mint Marvin tette, vagy olyan remek passzokkal, mint Duda a második gólunk előtt” – fogalmazott Dárdai az idény első Hertha-tétmeccse előtt.

A második tétmeccsét a berlini brigád már hazai pályán vívja, mégpedig szombaton 15.30-as kezdettel, amikor is megkezdi a bajnoki szereplést: a Nürnberg látogat az Olimpiai Stadionba.

NÉMET KUPA
1. FORDULÓ
Eintracht Braunschweig (III.)–Hertha BSC 1–2
(Fejzullahu 81., ill. Plattenhardt 38., Ibisevic 83.)

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.05 08:16:06

Német labdarúgás SOMOGYI ZSOLT

A Hertha edzője mesélt a hat pont titkáról, és szóba került egy különleges gólkirályi cím is.

2018.09.04 21:35:21

Német labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem varázsolni akar, hanem játékosainak segíteni.

2018.09.02 23:21:23

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL A minőség számít. A szaktudás, illetve a tudás átadásának képessége, a kompetencia, az emberismeret és az emberek irányításának képessége, a médiamunkában való erősség.

2018.08.30 16:18:39

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Müncheni stabilizátor a Schalkében, Dárdai védőt szerzett, csoda Stuttgartban, régi nóta Wolfsburgban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS