nemzetisport.hu 2018.09.05 14:37 Frissítve: 2018.09.05 15:08

Hertha: Dárdai dicsér, Petry tanácsát megfogadták

Két forduló után egyedül a Hertha BSC nem kapott gólt a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga), ami abból a szempontból feltétlenül meglepő, hogy Rune Jarstein kapus a felkészülés során korántsem volt magabiztos – emlékeztet a BZ Berlin.

 

„Minden elismerésem Runéé, mindkét meccsen jól végezte a munkáját, a hajrákban egyenesen klasszisteljesítményt nyújtott” – idézi a berlini lap Dárdai Pál vezetőedzőt.

Az egyéb bravúrok mellett két büntetőt hatástalanított a rutinos norvég kapus – az egyiket kivédte, a másiknál mozgásával hibára kényszerítette az ellenfél játékosát.

A lap úgy fogalmaz: Jarstein annyira motiváltan vetette bele magát a felkészülésbe, annyira sokat vállalt, hogy az sokszor figyelmetlenséget szült. Petry Zsolt kapusedző akkori szavait is idézi a lap:

„Runénak jobban kellene élveznie a futballt. Túlságosan is törekszik a tökéletességre, előfordul, hogy túlgondolkodja a dolgokat, ahelyett, hogy gyorsan túllépne rajtuk. Szoktam is mondani neki, hogy például menjen és sétáljon egyet a családjával, terelje el a figyelmét a munkáról. Ő azt gondolja, hogy idősebb játékos lévén többet kell dolgoznia a jobb teljesítményért, de szerintem ez nincs így, fontosabb, hogy kikapcsolódjon, lazítson.”

A kapus, aki a BZ szerint megfogadta Petry intelmeit, nem kívánja kisajátítani az eddigi sikereket: „Az egész csapat nagyon harcos, jól védekezünk, megérdemeltük a két győzelmet” – mondta a Schalke elleni vasárnapi 2–0-s idegenbeli siker után.

A Hertha két győzelemmel, százszázalékosan a tabella harmadik helyén áll; a válogatott játéknapok miatti szünetet követően, szeptember 15-én a még szintén hibátlan Wolfsburg vendégeként folytatja bajnoki szereplését.

2019.04.23 20:27:40

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A Hamburg egyszer egyenlített, a második félidőben viszont már nem volt válasza a lipcsei találatokra.

2019.04.23 08:32:39

Német labdarúgás BABJÁK BENCE

A válogatott védő a szabályok betartásával nem a lemondást, hanem a normál életet látja.

2019.04.17 12:47:20

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

„Egy Bundesliga-csapatot nem olyan könnyű irányítani, mint a kertben füvet nyírni, majd egy laza fröccsöt meginni...”

2019.04.17 00:01:07

Német labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Újra itt a ráció, hogy ne mondjam, az önzés ideje.

2019.04.16 14:16:22

Német labdarúgás P. K.

Felidézzük a berliniek emlékezetes győzelmeit, amiket 2015 februárja óta a magyar trénerrel értek el.