HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.05 14:37 Frissítve: 2018.09.05 15:08

Hertha: Dárdai dicsér, Petry tanácsát megfogadták

Két forduló után egyedül a Hertha BSC nem kapott gólt a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga), ami abból a szempontból feltétlenül meglepő, hogy Rune Jarstein kapus a felkészülés során korántsem volt magabiztos – emlékeztet a BZ Berlin.

HIRDETÉS

 

„Minden elismerésem Runéé, mindkét meccsen jól végezte a munkáját, a hajrákban egyenesen klasszisteljesítményt nyújtott” – idézi a berlini lap Dárdai Pál vezetőedzőt.

Az egyéb bravúrok mellett két büntetőt hatástalanított a rutinos norvég kapus – az egyiket kivédte, a másiknál mozgásával hibára kényszerítette az ellenfél játékosát.

A lap úgy fogalmaz: Jarstein annyira motiváltan vetette bele magát a felkészülésbe, annyira sokat vállalt, hogy az sokszor figyelmetlenséget szült. Petry Zsolt kapusedző akkori szavait is idézi a lap:

„Runénak jobban kellene élveznie a futballt. Túlságosan is törekszik a tökéletességre, előfordul, hogy túlgondolkodja a dolgokat, ahelyett, hogy gyorsan túllépne rajtuk. Szoktam is mondani neki, hogy például menjen és sétáljon egyet a családjával, terelje el a figyelmét a munkáról. Ő azt gondolja, hogy idősebb játékos lévén többet kell dolgoznia a jobb teljesítményért, de szerintem ez nincs így, fontosabb, hogy kikapcsolódjon, lazítson.”

A kapus, aki a BZ szerint megfogadta Petry intelmeit, nem kívánja kisajátítani az eddigi sikereket: „Az egész csapat nagyon harcos, jól védekezünk, megérdemeltük a két győzelmet” – mondta a Schalke elleni vasárnapi 2–0-s idegenbeli siker után.

A Hertha két győzelemmel, százszázalékosan a tabella harmadik helyén áll; a válogatott játéknapok miatti szünetet követően, szeptember 15-én a még szintén hibátlan Wolfsburg vendégeként folytatja bajnoki szereplését.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.10 15:30:34

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A müncheniek kétszer is vezettek Lewandowski góljaival, ám Reus kétszer egyenlített, Paco Alcácer meg döntött.

2018.11.10 10:56:46

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A lipcsei együttes kapusa nagyon örül annak, hogy Willi Orbán a magyar válogatottat választotta.

2018.11.02 23:34:34

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Két lábbal álljunk a földön, és legyünk szenvedélyesek. Mindenkinek a fekete-sárgákért kell égnie. Új játékfilozófiára, egyértelmű identitásra és összetéveszthetetlen játékstílusra van szükségünk.”

2018.10.30 23:51:47

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

ALAPVONAL. „Egyetlen sajtótájékoztató alatt romba döntötték mindazt, amit az elmúlt évtizedek kemény munkájával elértek. Sosem gondoltam volna, hogy ennyi gyengeséget látok a Bayern vezetőitől.”

2018.10.27 09:37:05

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Nem játszott csúcsformában Dárdai Pál együttese, mégis pontot szerzett • A Bayern nyert Mainzban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS