Hertha: Dárdai a bennmaradásért nem kap prémiumot, ezért viszont igen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.10. 14:19
null
Dárdai és a Hertha egyik legfontosabb célja a szezonban: a Német Kupa döntője (Fotó: Reuters)
Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának magyar vezetőedzője a Bildnek adott interjúban beszélt a berliniek premizálási rendszeréről. A Hertha a szezon meglepetéscsapata a Bundesligában, ahol a BL-selejtezőt érő negyedik helyen áll, a Német Kupában pedig a legjobb tizenhat között van, következő ellenfele a második ligás Nürnberg.

„Nincs pontszerzéstől vagy a kiesés elkerülésétől függő bónusz, ellenben vannak különféle célprémiumok – például jutalom jár azért, ha elérjük a kupadöntőt” – nyilatkozta Dárdai Pál a Bildnek.

A magyar edző korábban már többször is beszélt arról, hogy milyen fontos számára és a csapatnak is a berlini rendezésű kupafinálé. A Német Kupa döntőjét az 1984–1985-ös idény óta rendezik ismét (Nyugat-)Berlinben, az Olimpiai Stadionban, ám az eltelt időszakban a Hertha BSC első csapata egyszer sem jutott el az utolsó mérkőzésig. Különös módon a Hertha II igen, 1992–1993-ban, de alulmaradt a Bayer Leverkusennel szemben.

„A berlini kupadöntőnek számomra jobb hangulata van, mint a Bajnokok Ligája-finálénak” – vélekedett a tréner.

A Hertha még sosem nyerte meg a Német Kupát, 1977-ben és 1979-ben egyaránt elveszítette a döntőt az 1. FC Kölnnel, illetve a Fortuna Düsseldorffal szemben.

Dárdai a Kicker érdeklődésére arról beszélt, hogy mi a különbség a mostani Hertha és a 2008–2009-es között, amely szintén remekelt az őszi szezonban, még a magyar légióssal a soraiban.

„Az a gárda egyénileg jobb játékosokból állt, hiszen nálunk futballozott Pantelics, Friedrich, Simunic, Voronin vagy Raffael. A mostani együttesnek viszont jobb a csapatszelleme.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik