Hertha: az egyik vezérszurkolót kitiltották a stadionból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.20. 19:29
null
„Dóm tér egy személyre. A húgod még szilveszterkor is egyedül táncol” – üzenték a Hertha-szurkolók a kölnieknek (Fotó: AFP)
Házon belül sem maradt következmények nélkül a Hertha BSC szurkolóinak megbotránkoztató viselkedése, amelyet az 1. FC Köln elleni Német Kupa-mérkőzésen (1–3) tanúsítottak. A berlini klub erre a szezonra kitiltotta egyik vezérszurkolóját az Olimpiai Stadionból, míg a következő idényre szóló büntetését egy év próbaidőre felfüggesztette.

 

A Hertha részéről Michael Preetz sportigazgató már az október 25-i meccs után jelezte, hogy a drukkerek minősíthetetlen módon viselkedtek, ami mellett nem mennek el szó nélkül. A berlini klub aztán november 20-án, hétfőn a Bild érdeklődésére megerősítette, hogy néhány szurkoló ügyében már döntés született, többekkel pedig további megbeszélésekre kerül sor.

A Mönchengladbach elleni szombati hazai bajnokin (2–4) már nem volt ott a lelátón a Hertha egyik vezérszurkolója, akit a berlini klub a szezon végéig kitiltott az Olimpiai Stadionból, míg a következő idényre szóló büntetését egy évre felfüggesztette.

A Hertha szurkolói a Köln elleni találkozón ízléstelen transzparensekkel is gerjesztették a feszültséget: „Dóm tér egy személyre. A húgod még szilveszterkor is egyedül táncol” – volt olvasható az egyik kifeszített molinón, ami csak néhány percig volt látható a nézőtéren. A felirat a kölni pályaudvaron történtekre utalt: 2015 szilveszterén több száz szexuális bűncselekményt jelentettek a főpályaudvar könyéki rendezvények alatt. A Dóm tér egy személyre pedig a Már megint ugyanaz a vacsora című (Dinner for one – angolul) klasszikus német szilveszteri komédiára utal.

Az elmúlt években a Hertha-drukkerek és a klub képviselőinek bizalmi megállapodása értelmében a fanatikusok meccsnapon ellenőrzés nélkül bevihették drapériáikat a stadionba, ennek a korszaknak azonban a történtek hatására vége. A szurkolóknak mostantól minden molinót el kell küldeniük a klubnak ellenőrzésre.

Dárdai Pál csapata csütörtökön az Athletic Bilbao vendégeként lép pályára az Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában. Ha a németek kikapnak, biztos, hogy nem jutnak be az egyenes kieséses szakaszba.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ

J-CSOPORT
19.00:
Athletic Bilbao–Hertha BSC (Tv: Digi Sport2)
19.00: Östersund–Zorja Luhanszk

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Östersund 4 2 1 1 5–3 +2 7
2. Zorja Luhanszk 4 2 2 3–5 –2 6
3. Athletic Bilbao 4 1 2 1 3–3 0 5
4. Hertha Berlin 4 1 1 2 3–3 0 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik