Hertha: a sportigazgató szerint Dárdai jó irányt választott

Vágólapra másolva!
2015.03.06. 18:43
Dárdai Pál csapata, a Hertha először nyerhet meg két egymást követő bajnokit a 2014–15-ös szezonban, ha péntek este sikerrel jár a sereghajtó Stuttgart otthonában. Michael Preetz sportigazgató szerint Dárdai jól készíti fel a berlini labdarúgócsapatot, de újabb győzelem esetén is messze meg a fellélegzés pillanata.

„Eddig minden ilyen (duplázási) lehetőséget elszalasztottunk, most újra próbálkozhatunk. A játékosok is tisztában vannak a helyzetünk nehézségével, de azzal is, hogy a tabella második felének tömörsége folytán két jó eredménnyel fontos lépéseket lehet tenni a megfelelő irányba" – mondta a bennmaradásért harcoló klub sportigazgatója.

Preetz szerint az Augsburg múlt szombati legyőzése még nem szabadította fel a berlini lelkeket, de bizonyítékkal szolgált arra, hogy jó irányba haladnak, és hogy Dárdai megfelelően reagált a krízishelyzetre.

„Nagy hangsúlyt helyez az erőnlétre, az atletikusságra, valamint az egy az egy elleni párharcok megvívására. A szezonnak ebben a szakaszában a tabella második felében lévő csapatoknak ilyen vértezetre van szükségük a sikerhez" – méltatta a magyar tréner munkásságát Preetz.

A Stuttgart–Hertha mérkőzés ma este 20.30-kor kezdődik.

A Bundesliga 18 csapata közül egyelőre a berliniek gyűjtötték a legkevesebb pontot idegenben (8 pont 11 mérkőzésen), igaz, a Stuttgart pedig a legkevésbé hatékony vendéglátó (5 pont 11 mérkőzésen).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik