Hertha: 35 éve nem látott bravúr küszöbén Dárdai csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.08. 19:41
Szerdán a Német Kupa negyeddöntőjében lép pályára a Hertha BSC, amelynek célja a másodosztályú Heidenheim otthonában nem lehet más, mint a továbbjutás. A berliniek vezetőedzője szerint ugyanakkor most következik a kupasorozat legnehezebb szakasza.

„Legfőképp a napi forma dönt – mondta Dárdai hétfőn az újságíróknak. – Nem becsüljük le a Heidenheimet. Sok hiányzónk van és össze kell csiszolni a játékunkat.”

A berliniek nagy valószínűség szerint a hétvégéhez képest nélkülözni kénytelenek Fabian Lustenbergert és Vladimír Daridát, előbbinek a térdével, utóbbinak az Achilles-inával van probléma. Per Skjelbred viszont letöltötte sárga lapos eltiltását.

Dárdai ezúttal is megerősítette, hogy csapata célja, álma bejutni a berlini fináléba, de hozzátette, hogy „a sorozat legnehezebb szakasza” csak most következik. A Hertha 1981 óta nem jutott be a kupában a négy közé – igaz, a második csapata (!) 1993-ban döntőt játszott.

Heidenheimbe 1553 szurkoló kíséri el a fővárosiakat, a csapat viszont a meccs után nem tér haza, mert továbbutazik Stuttgartba, a szombati bajnoki helyszínére.

NÉMET KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
A KEDDI PROGRAM
19.00: Bayer Leverkusen–Werder Bremen (Tv: Sport2)
20.30: VfB Stuttgart–Borussia Dortmund (Tv: Sport1)

A SZERDAI PROGRAM
19.00: Heidenheim (II.)–Hertha BSC (Tv: Sport2)
20.30: Bochum (II.)–Bayern München

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik