Hannover: rossz hír lehet Szalainak az új edző kinevezése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.06. 09:41
null
Vajon mennyit játszik még Szalai Ádám a Hannoverben? (Fotó: wochenblaetter.de)
A Bild és a hannoveri Hallo Wochenblatt is arról ír, hogy Szalai Ádám lehet a Bundesliga utolsó helyén álló Hannover edzőváltásának egyik nagy vesztese. A januárban a Hoffenheimtől kölcsönvett magyar csatár nyolc meccsen egy gólt sem szerzett a kiesés elleni küzdelemben szinte teljesen reménytelen helyzetbe kerülő klubnál.

 

A Hannover hat fordulóval a szezon zárása előtt 17 ponttal utolsó, és tíz pont a hátránya az osztályozós helyen álló Augsburggal szemben. A két lap szerint az U19-es csapatot irányító Daniel Stendeltől megbízott edzőként nem várják el a bennmaradás kivívását, hanem szabad kezet kap ahhoz, hogy a fiatalok közül, illetve a második csapatból bevesse a Bundesligában azokat, akiket érdemesnek tart rá.

A Hannover U19-es gárdája az erősebbek közé tartozik, május 21-én a Herthával játszik Német Kupa-döntőt.

Szalai mellett a portugál Hugo Almeida is végigjátszotta a Hamburg ellen 3–0-ra elvesztett hétvégi bajnokit, és a Bild szerint „ez Thomas Schaaf búcsúajándéka lehetett a két csatárnak, akik összesen egy gólt szereztek tavasszal a Hannover mezében”.

A Bild kiemelte, hogy a keddi edzésen főleg Almeida mozgott kedvetlenül, míg az első csapathoz felhívott Noah Sarenren-Bazee és Niklas Feierabend rendkívül lelkes volt. „A két srác minden labdáért úgy küzdött, mintha már tétmeccset játszanának. Nem véletlen, hogy számolnak velük, Almeidával és Szalaival szemben nekik szerződésük van a következő idényre. Nem árt nekik egy kis Bundesliga-rutin” – írja a Bild.

Az U23-as együttest irányító Michael Krüger szerint Sarenren-Bazee pénteken játszik Berlinben.

A Hallo Wochenblatt azt írja, Stendelnek péntekig van ideje arra, hogy elbeszélgessen Szalaiékkal, de a lap szerint „nem lenne meglepő, ha új arcok tűnnének fel a pénteki kezdőcsapatban, míg korábbi kezdők a kispadra szorulnának”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik