Guardiola figyelmeztet: „Nem vagyok szuperedző”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.09. 14:50
null
A Bayern München a Német Kupában könnyed sikerrel kezdett, de vajon hogy fog rajtolni a Bundesligában?<br /> (Fotó: Reuters)
Pénteken kezdetét veszi a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2013–2014-es szezonja, méghozzá a címvédő Bayern München Borussia Mönchengladbach elleni hazai meccsével. Pep Guardiola, a bajorok újdonsült trénere figyelmeztette a szurkolókat: ne várjanak hat-hét gólos győzelmet, hiszen még csak néhány hete foglalkozik a csapattal.

A Győri ETO-val vasárnap felkészülési meccset vívó Bayern München a legutóbbi szezonban igencsak sikeres volt Jupp Heynckes vezetésével, ugyanis megnyerte a Bundesligát, a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját is. Guardiola irányításával a jelenlegi idény első tétmeccsén a Bayern a Borussia Dortmund ellen 4–2-re elveszítette a Szuperkupa-összecsapást.

„Nem könnyű mindig győzni. Az emberek azt hiszik, minden meccsünket hat nullra vagy hét nullra meg fogjuk nyerni, de ez lehetetlen – nyilatkozta újságírók kérdésére Pep Guardiola. – A szurkolók egyre többet akarnak, de én csak hat-hét hete vagyok a csapattal, több időre van szükségem. Én egy átlagos tréner vagyok, nem egy szuperedző."

Ha nem is nagy különbségű sikereket, de győzelmeket és újabb bajnoki címet várnak Németországban a Bayern Münchentől. A Bild és a Kicker is a bajorokat helyezi az első helyre a képzeletbeli rangsorban a 2013–2014-es szezonra, előbbi toronymagas favoritként kikiáltva a Guardiola-legénységet.

A sport1.de az idényt felvezető elemzésében a legutóbbi szezonhoz hasonlóan a Borussia Dortmund és a Bayern München versenyfutását várja a salátástálért. De mi lesz, ha Guardiola új rendszere nem válik be a bajoroknál, és nem jönnek az eredmények?

„Mi történik akkor, ha Guardiola húzásai csődöt mondanak és a Bayern szenvedni fog? Abban a pillanatban ott lesznek a trónkövetelők, a Bayer Leverkusen és a Schalke 04. Mindkét csapat jól erősített a nyáron, így simán odaérhetnek" – írja a német sportportál, amely szerint ennek ellenére a Bayern a favorit, a BVB-nek ismét az ezüst jut, a Schalke és a Leverkusen pedig a dobogóért fog küzdeni.

SZAVAZÁS

Pénteken a Bayern–Mönchengladbach csatával elindul a Bundesliga. Mit gondol a 2013–2014-es idény esélyeiről?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Thomas Berthold futballszakíró szerint a bajnoki címet a két gigász (Bayern, Dortmund) egyike fogja megkaparintani, ugyanis mindkettőben óriási potenciál rejlik (no igen, a 2013-as BL-döntőt is eme két együttes vívta).

„A Bayernnek több lehetősége van, mint a BVB-nek. Emellett ott van Guardiola, egy tréner, aki tudja, mit csinál. Az egyetlen téma, amely fejtörést okozhat, a csatárkérdés. Csak Mario Mandzukic és Claudio Pizarro van, nagy rizikót vállalnak ezzel, főleg, ha a horvát megsérül. A dobogó harmadik fokáért a Schalke és a Leverkusen száll harcba; előbbivel az a baj, hogy nagyon Huntelaar-függő" – írja blogjában a korábbi kiváló belső védő, az 1990-es vb-győztes Thomas Berthold.

A Bayern sikeréhez persze a Gladbachnak is lesz egy-két szava: Lucien Favre vezetőedző az idénynyitóval kapcsolatban elmondta, ismeri Guardiolát, és csapata bátran fog fellépni a Bayern ellen.

„Ismerem Guardiola játékrendszerét. Mindenütt háromszögeznek, mindkét szélen vezetnek támadásokat, a labda folyamatosan mozgásban van, szinte mindig előre passzolnak – mondta a Bildnek az 55 éves Favre, aki ismeri eme taktika ellenszerét is. – Sokat kell futni, magas tempót kell diktálni, bátran fel kell vállalni a saját játékunkat. Mernünk kell futballozni!"

BUNDESLIGA
AZ 1. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA (augusztus 9–11.)
Péntek
Bayern München–Borussia Mönchengladbach 20.30 (tv: Eurosport 2)
Szombat
Augsburg–Borussia Dortmund 15.30 (tv: Eurosport 2)
Bayer Leverkusen–Freiburg 15.30
Hannover–Wolfsburg 15.30
Hertha BSC–Eintracht Frankfurt 15.30
Hoffenheim–Nürnberg 15.30
Eintracht Braunschweig–Werder Bremen 18.30 (tv: Eurosport 2)
Vasárnap
Mainz–VfB Stuttgart 15.30 (tv: Eurosport 2)
Schalke 04–Hamburger SV17.30 (tv: Eurosport 2)
VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSOK ÉS TAKTIKAI RAJZOK A BUNDESLIGA HIVATALOS OLDALA SZERINT
TELJES PROGRAMCSAPATOKJÁTÉKOSOKTABELLAGÓLLÖVŐLISTA, STATISZTIKÁK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik