Guardiola: A tavaszunk alapján nincs esélyünk BL-t nyerni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.14. 11:21
null
A 0–4 és a születésnapi botrány után Cristiano Ronaldónak a pályán kell bizonyítania, a sok sérült miatt azonban Ancelottinak sincs könnyű dolga (Fotók: Action Images/Reuters)
Angol FA-kupa-meccsek, spanyol, német és olasz bajnoki találkozók fémjelzik az e heti futballvíkendet, a szombati játéknap slágermérkőzése a Bundesliga történetének századik Bayern München–Hamburg összecsapása. A Primera División óriásai közül ezúttal (csak) a Real Madrid lép pályára, a Deportivo La Corunát fogadja. Topliga-beharangozónk.

SPANYOLORSZÁG

Vajon ki tudta-e heverni mentálisan, fizikailag és morálisan is a Real Madrid az Atlético Madrid elleni múlt heti 4–0-s csapást és az azt követő Cristiano Ronaldo-féle születésnapi fergetegpartit?

Mindezekre választ kaphatunk a ma esti Real–Deportivo La Coruna mérkőzésen, amelyre a Primera División 23. fordulójának keretein belül kerül sor (a Barcelona és az Atlético is holnap meccsel, előbbi a Levantét látja vendégül, utóbbi a Celta Vigóhoz látogat). A méretes zakó után rengeteg kritika érte a királyi gárdát, de Carlo Ancelotti kiállt a csapata mellett, megvédte játékosait.

„Mindegyik játékos nagyon csalódott volt a vereség után. És egész héten csalódottak voltak. Ez a csalódottság motiválta őket az edzéseken. Elszántan, eltökélten készültek. Úgy láttam, hogy ebben az értelemben a héten jól reagáltak a munkára. Remélem, hogy szombaton is ennek megfelelő lesz a reakciójuk. Nem vagyok ideges, a csapatom mindig megmutatta, hogy mennyire profi. Mi vagyunk az esélyesek, legyőzzük a Deport” – fogalmazott Carlo Ancelotti.

Az olasz elárulta, hogy a számos bírálat ellenére Iker Casillas áll majd a gólvonal előtt, a védelembe visszatér Marcelo, illetve Álvaro Arbeloa, elöl pedig a Bale, Benzema, C. Ronaldo trió alkotja a támadószekciót.

Ha többet szeretne tudni arról, hogy mi történt ezen a héten a Real Madrid háza táján, és hogy hogyan érzi magát a múlt szombati szülinapi bulija óta Cristiano Ronaldo, ne habozzon, kattintson ide!

Stieber Zoltán ma újra a Bayern ellen futballozhat
Stieber Zoltán ma újra a Bayern ellen futballozhat

NÉMETORSZÁG

Ötvennyolc győzelem, 22 döntetlen, 19 vereség, 216–100-as gólkülönbség. Bajor szempontból ez a mérlege a Hamburggal közös észak–déli klasszikusnak (Nord-Süd-Klassiker) – a Bayern és a HSV szombat délután 100-adszor néz egymással farkasszemet a Bundesliga legfelsőbb osztályában. Az északiak számára az utóbbi időben valóságos pokol az Allianz Aréna, ahol (23 gólt beszedve!) elveszítették legutóbbi négy mérkőzésüket; két éve például 9–2-re kaptak ki…

Ez a tény, valamint a Franck Ribéry és Rafinha felépülése sem kényelmesíti el azonban a münchenieket, Pep Guardiola amondó: azzal a teljesítménnyel, amilyet „fiai” a tavaszi első három fordulóban nyújtottak (három meccs, négy pont), semmi esélyük Bajnokok Ligáját nyerni a szezon végén.

„Nyolc ponttal vezetjük a bajnokságot, de ahogy eddig játszottunk a tavasszal, gondjaink adódhatnak a végelszámolásnál, a Bajnokok Ligájában pedig irreálisak lehetnek a győzelmi reményeink” – kritizálta csapata játékát a spanyol tréner.

Ami a bajnokságban egymás után kétszer nyerő hamburgi gárdát illeti: különböző okok miatt tucatnyi (!) játékos hiányzik a keretből, szerencsére Stieber Zoltán nincs közöttük. A magyar válogatott szélső – a megelőző két bajnoki fellépéséhez hasonlóan, amelyen mindkétszer 3-as osztályzatot kapott a szigorú Kickertől – a kezdő tizenegyben kaphat helyet.

Amíg a müncheniek kicsit szenvedősre vették a figurát, addig a második helyezett Wolfsburg szépen gyűjtögeti a pontokat 2015-ben, eddig csak kettőt hullajtott el. Ezúttal Leverkusenbe látogatnak a „farkasok”, akik nélkülözni kénytelenek a sérült Ivan Perisicet.

Mint beszámoltunk róla, a Hoffenheimet sem kerülte el az influenzajárvány, Kevin Volland és Szalai Ádám is lebetegedett, és veszélybe került a sereghajtó VfB Stuttgart elleni játékuk. (A Kicker ettől függetlenül a kezdőbe jelölte őket.) Ehhez jön még hozzá Tobias Strobl enyhe combizomhúzódása és Eugen Polanski sárga lapok miatti hiányzása – nincs könnyű helyzetben Markus Gisdol vezetőedző, akinek ráadásul három tavaszi vereség után kellene felráznia övéit.

A vasárnapi program berlini mérkőzéséről dióhéjban: Dárdai Pál első teljes hetét töltötte el a Hertha kispadján, amit hazai bemutatkozása követ az Olimpiai Stadionban az utolsó előtti Freiburg ellenében. „Ez a stadion az otthonom” – jellemezte tömören a magyar kapitány az általa oly jól ismert és kedvelt helyszínt, hozzátéve, hogy nem törődik a rajta lévő nyomással, mert mindig remekül érzi magát az Olimpiai Stadionban.

A Liverpool azon kevés nagy csapat közé tartozik Angliában, amely még áll az FA-kupában
A Liverpool azon kevés nagy csapat közé tartozik Angliában, amely még áll az FA-kupában

ANGLIA

Az FA-kupa az FA-kupa, amelyben egyik élvonalbeli gárda sem mehet biztosra, még akkor sem, ha ellenfele jóval alacsonyabb osztályban játszik a bajnokságban – írtuk az FA-kupa legutóbbi fordulójának szombati találkozói elé éppen három hete, és mintha előre láttuk volna: a Premier League-klubok közül a Swansea, a Chelsea és a Manchester City is elbukott alacsonyabb osztályú riválisával szemben, a Liverpool meg ismétlésre kényszerült a Bolton ellen.

A nyolcaddöntőben folytatódhat a „kicsik” meghökkentő menetelése, a Swansea-t búcsúztató másodosztályú Blackburn a Stoke-ot, a Chelsea-t kiütő harmadik vonalbeli Bradford City a Sunderlandet fogadja, míg a manchesteri óriásölő Middlesbrough (Championship) az Arsenalhoz látogat; utóbbi két ütközet vasárnap lesz.

Magyar érdekeltségű együttes már nincs versenyben az első számú angol kupasorozatban.

OLASZORSZÁG

Az utóbbi hét tétmeccséből ötöt megnyerő – és ezeken veretlen – negyedik helyezett Fiorentina a Sassuolo vendégeként folytatná menetelését, ám a középmezőnyhöz tartozó házigazdák roppant masszívak hazai pályán, mindössze egyszer szenvedtek vereséget otthon az idényben.

Bizonyára a négyes bajnoki győzelmi sorozatot építő tabellaharmadik Napolira sem vár fáklyásmenet a Serie A soros fordulójában Palermóban, ahol a helyi US szeptember 29-e óta mindössze négy pontot vesztett bajnoki mérkőzésen.

ANGLIA, FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
13.45:
West Bromwich Albion–West Ham United (Tv: Sport1)
16.00:
Blackburn Rovers–Stoke City (TV: Sport1)
16.00:
Derby County–Reading
18.30:
Crystal Palace–Liverpool (Tv: Sport1)

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1
25. FORDULÓ
16.00:
PSG–Caen (Tv: Digi Sport2)
20.00:
Lens–Evian TG
20.00:
Lille–Nice
20.00:
Monaco–Montpellier
20.00:
Nantes–Bastia
20.00:
Toulouse–Rennes

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
21. FORDULÓ
15.30:
Bayern München–Hamburg (Tv: Eurosport2)
15.30: Hoffenheim–VfB Stuttgart
15.30: Bayer Leverkusen–Wolfsburg
15.30: Mönchengladbach–1. FC Köln
15.30: Werder Bremen–Augsburg
18.30: Eintrach Frankfurt–Schalke 04 (Tv: Eurosport2)

A tabella állását ide kattintva tekintheti meg!

OLASZORSZÁG, SERIE A
23. FORDULÓ

18.00: Sassuolo–Fiorentina (Tv: SportKlub)
20.45:
Palermo–Napoli (Tv: Digi Sport1)

A tabella állását ide kattintva tekintheti meg!

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN
23. FORDULÓ

16.00: Sevilla–Córdoba
18.00:
Real Madrid–Deportivo La Coruna (Tv: Sport2)
20.00:
Granada–Athletic Bilbao (Tv: Sport2)
22.00:
Málaga–Espanyol

A tabella állását ide kattintva tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik