„Dupla perec” a Bayernnél; Guardiola büszke, mint még soha

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.29. 09:22
null
Xabi Alonso el sem akarja hinni (Fotó: AFP)
Elképesztő körülmények között esett ki a Bayern München labdarúgócsapata a Borussia Dortmund elleni Német Kupa-elődöntőben: 1–1 után a tizenegyespárbajban különös jelenetek sorának lehetett tanúja a közönség, a rekordbajnok összes rúgója hibázott.

„Sosem voltam még ennyire büszke a csapatomra. Amikor így játszanak a fiúk, nem tehetek szemrehányást, még egyszer mondom, büszke vagyok rájuk. Mindent megtettünk a győzelemért, ráadásul jól is futballoztunk, csak Mhitarjan becserélése után voltak problémáink egy jó negyedórára. Amióta Németországban dolgozom, most játszottunk a legjobban a Dortmund ellen. A tizenegyespárbajra kicsit elfáradtunk. Gratulálok a BVB-nek, sok sikert neki a fináléban!” – nyilatkozta a meccs után Josep Guardiola, a Bayern vezetőedzője.

LEWANDOWSKI ÉS AUBAMEYANG GÓLJA

A Xabi Alonsóhoz hasonlóan a tizenegyespárbajban „elperecelő” Philipp Lahm nagyon elkeseredett volt.

„Van ilyen, hogy elcsúszik az ember, de egy elődöntőben óriási keserűség ez... Ennél jobb pillanatban is elcsúszhattam volna. Kihagytuk a lehetőséget, hogy a rendes játékidőben vagy a hosszabbításban eldöntsük a mérkőzést, a tizenegyespárbajban pedig már a szerencse dönt. Kár érte” – lógatta a fejét.

A TIZENEGYESEK

Manuel Neuer, a Bayern kapusa nemes egyszerűséggel „hülye tizenegyespárbajnak” minősítette a történteket, Jürgen Klopp, a Dortmund mestere pedig pokoli mérkőzésnek.

„Ez egyszerűen pokoli volt, mázli kellett, semmi kétség efelől. Mindkét csapat teljesen kihajtotta magát. A Bayern az első félidőben egyértelműen fölénk nőtt, azzal a játékkal az 1–0-s hátránynál nem érhettünk el jobb részeredményt. A második félidőben megérdemeltük az egyenlítő gólt, hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy egy rettentően erős csapattal szemben továbbjutottunk” – értékelt.

A Bayern már így is alaposan megfogyatkozott kerettel dolgozott, ráadásul még két sztárja megsérült: Arjen Robben vádlija elszakadt, így ebben a szezonban már nem léphet pályára, míg Robert Lewandowski agyrázkódást szenvedett, valamint eltört az orra és a felső állkapcsa. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a lengyel csatár mennyi ideig nem játszhat.

NÉMET KUPA
ELŐDÖNTŐ

Bayern München–Borussia Dortmund 1–1 (1–0) – tizenegyesekkel: 0–2
München
, Allianz Arena, 75 000 néző. V: Gagelmann
Bayern München: Neuer – Rafinha, J. Boateng, Benatia, Bernat – Xabi Alonso – Lahm, Thiago (Robben, 68., Götze 84.) – T. Müller (Schweinsteiger, 76.), Weiser – Lewandowski. Vezetőedző: Pep Guardiola
Borussia Dortmund: Langerak – Durm, Papasztathopulosz, Hummels, Schmelzer – Gündogan, S. Bender (Kehl, 91.) – Blaszczykowski (Kampl, 83.), Kagava (Mhitarjan, 70.), Reus – Aubameyang Vezetőedző: Jürgen Klopp
Gólszerző: Lewandowski (29.), ill. Aubameyang (75.)
Kiállítva: Kampl (108.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik