Furcsa időzítés – Thury Gábor jegyzete

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2021.04.17. 23:19

Münchenben derűsek is lehetnének a Bayern Wolfsburg felett aratott 3–2-es győzelmét követően, de gyanítható, az RB Leipzig botlását követő siker és a hétpontos előny ellenére inkább borús a hangulat.

Hans-Dieter Flick, a Bayern München vezetőedzője a mérkőzés után bejelentette, az idény végén távozik Münchenből. „Szeretném, ha a nyáron felbontanánk a szerződésemet.” Majd, hogy szándékát megerősítse, kijelentette: „Ez tény, nem kérdés.” Flick 2019 novemberében ideiglenesen vette át a távozó Niko Kovac helyét, nem sokkal később az FC Bayern elnöke, Karl-Heinz Rummenigge kijelentette, akár végleges megoldás is lehet.

Az akárból valóság lett, a szakember pedig a Bayernnel 2020-ban megnyerte a Bajnokok Ligáját – Kovac „bűne” az volt, hogy ebben a sorozatban nem tudta a csúcsra vezetni az együttest –, a Bundesligát, a Német Kupát, a német és az európai Szuperkupát – éppen a Puskás Arénában –, valamint a klubvilágbajnokságot. Noha a jelenlegi évad még nem ért véget, az már biztos, hogy a dicsőséglista rövidebb lesz. Az együttes valószínűleg megvédi bajnoki címét, de kiesett a Német Kupából, s ami a legfontosabb, a PSG a négy közé jutásért kiverte a BL-ből. Flick szerződése 2023 nyarán jár le, klubja 2020 áprilisában hosszabbított vele.

A korábbi Bayern-futballista kiválóan ért játékosai nyelvén, motiválni tudta a sztárokat is, vele volt az öltöző, ugyanakkor Hasan Salihamidzic sportigazgatóval nem jött ki. Korábban nehezményezte, hogy elengedték Thiago Alcántarát a Liverpoolba, Jérome Boateng és David Alaba távozásának sem örült, noha utóbbi olyan összeget kért, amit a Bayern nem akart neki megadni. Flicknek az sem tetszett, hogy az érkezőkről nem voltak pontos információi. Nem elképzelhetetlen, hogy a klub vezetősége – egyébként általában helyesen – nem akart sokat költeni játékosvásárlásra, tehát alighanem Salihamidzic keze is meg volt kötve. Lewandowski sérülése ugyancsak meggyengítette a Bayernt, ugyanis a lengyel csatár a PSG elleni párharc előtt sérült meg, helyettese, Eric Maxim Choupo-Moting nem mondható nagy kaliberű labdarúgónak.

Az sem hagyható számításon kívül, hogy az Eb után búcsúzó Joachim Löw posztjára Flicket tartják a legesélyesebbnek, ráadásul a szövetségi kapitány mellett már dolgozott 2006 és 2014 között – közmegelégedésre.

De ettől még furcsa az időzítés.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik