FFT: Már nem látom Zidane-t álmaimban – Ballack

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.20. 20:37
null
Ballack (alul) Mourinho miatt ment a Chelsea-hez (Fotó: FFT)
Az éppen daganattal műtött Michael Ballacknak nem volt túl nagy szerencséje a legnagyobb döntőkben.

Kedvcsinálónak néhány részlet a FourFourTwo interjújából:

– A Leverkusen elképesztően közel került ahhoz, hogy triplázzon a 2001–02-es idényben, de végül elúszott a bajnoki cím, a kupagyőzelem és a Bajnokok Ligája-döntő is. Felriadsz még néha Zinédine Zidane lövésére?
– Nem, már nem látom őt álmaimban. A járvány miatti leállás időszakában leadott a tévé néhány klasszikus mérkőzést, és köztük volt az is, de ma már csak jó emlékek villannak be róla. Kiváló volt a csapat, mégsem jött össze a bajnoki cím. Minden megvolt hozzá, de néha egyszerűen így alakul.

– Négy év Bayern München után miért a Chelsea-t választottad a Manchester United kárára 2006-ban? José Mourinho is szerepet játszott a döntésben?
– Talán mondanom sem kell, hogy Mourinho nagyon karizmatikus egyéniség. Ha nagyon akar valakit, hatalmas hatással vannak a szavai. Nagyon megnehezítette, hogy nemet mondjak neki. A Chelsea akkoriban kétszer is bajnok lett, és a keretben hat-hét nemzeti válogatott csapatkapitánya is szerepelt. Nagy mutatvány volt, hogy a családommal huszonkilenc éves koromban Londonba költöztem, azért, hogy megnyerhessem a Bajnokok Ligáját. Erre Angliában a Chelsea-ben volt a legnagyobb esélyem.

– A Barcával és a Reallal is szóba hoztak. Nem sajnálod, hogy kihagytad Spanyolországot?
– Nem szoktam bánni a dolgokat, ha meghozom a döntést valamivel kapcsolatban, száz százalékig ki is állok mellette, még akkor is, ha egy másik ajánlat esetleg jobb volna. Ki tudja, mi lett volna a Barcelonában vagy a Realban? Nem akartam elszalasztani a lehetőséget a Premier League-ben. Ma is ugyanúgy a Bayernt és a Chelsea-t választanám. Szerintem jó döntéseket hoztam.

– A Chelsea-t 2010-ben hagytad ott. Nem érezted úgy, hogy túl korán?
– Négy évre írtam alá. Amikor ez lejárt, harminchárom esztendős voltam, ilyen korban mindig csak egy évet adott a klub. De akkor már sérült is voltam, és a klub nem is tudta, szeretne-e megtartani.

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik