Felkészülés: a papírrepülőké a legnagyobb siker a Bayern–MU meccsen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.05. 22:40
null
Lehet, hogy Boateng (jobbra) utoljára pacsizott a gólszerző Javi Martínezzel (Fotó: AFP)
Felkészülési mérkőzésen találkozott egymással a Bayern München és a Manchester United a müncheni Allianz Arénában, ahol a hazaiak Javi Martínez góljával 1–0-ra győztek.

A jövő hét végén kezdődnek az angol Premier League küzdelmei, és két hétre rá a német Bundesligában is beindul a pontvadászat – ennek örömére a Manchester United egy utolsó felkészülési mérkőzésre elugrott Münchenbe, hogy a német bajnok ellen José Mourinho felmérje, miként is áll a csapata a felkészülés végén, miközben a bajorokat irányító kollégája, Niko Kovac ugyanerre volt kíváncsi saját együttesével kapcsolatban.

Az angol drukkerek már az első játékrész alatt megkezdték a kiakadást a szurkolói fórumokon, mondván, mi értelme egy felkészülési meccsen „leparkolni a buszt” saját tizenhatosra – a United nagy erőkkel védekezett, míg a Bayern megpróbált átjutni a védőfalon, kevés sikerrel.

Így aztán nem csoda, hogy az első 45 percben a legnagyobb érdeklődést, és stadionban helyet foglaló nézőknél a leghangosabb sikert kiváltó esemény az volt, amikor papírrepülőket hajtogattak és dobtak a játéktér felé. Amelyik a pályán landolt, azt hatalmas üdvrivalgás fogadta a lelátóról.

A második félidő is hasonlóan izgalmasan kezdődött, ráadásul a vendégeknél a gyenge játék mellett még egy sérülés is borzolta a kedélyeket, Eric Baillyt kellett letámogatni a pályáról.

Negyedóra után aztán némileg váratlanul vezetést szerzett a Bayern: egy balról belőtt szögletet követően Javi Martínez fejese talált utat az amúgy jól védő David de Gea kapujába.

Több gól nem esett, s a találkozóra elzarándokló több ezer angol szurkoló vélhetően a legkevésbé sem volt elégedett a Münchenben látottakkal, ellenben a Bayern hívei örülhetnek: csapatuk az idény kezdete előtt három héttel pont ott tart, ahol ilyenkor kell.

A mérkőzés előtt elterjedt pletykák szerint egyébként a meccset megelőzően a United tárgyalást kezdett a Bayern illetékeseivel Jérome Boateng átigazolásának lehetőségéről. Noha ezt egyik fél sem kommentálta, az összecsapást megelőzően a United menedzsere, José Mourinho úgy nyilatkozott, hogy csapata még biztosan fog igazolni a bajnoki rajtig.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BAYERN MÜNCHEN–MANCHESTER UNITED 1–0
Bayern München:
Neuer – Kimmich (Rudy, 73.), Süle, Hummels (J. Boateng, 46.), Alaba (Bernat 56.) – J. Martínez, Thiago Alcantara (Rafinha, 60.) – Robben, Th. Müller (Lewandowski 46.), Ribéry (Goretzka, 46.) – Gnabry (Coman, 60.)
Manchester United: De Gea (L. Grant, 79.) – Darmian (Jones, 65.), Bailly (Smalling, 53.), Lindelöf (Tuanzebe, 79.), L. Shaw (Mitchell, 79.) – A. Herrera (Garner, 81.), Fred (Chong, 79.), A. Pereira – Mata (McTominay, 65.), Rashford (Fosu-Mensah, 65.), A. Sánchez
Gólszerző:
J. Martínez (59.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik