Felkészülés: a Bayern kikapott a Bundesliga 2. középcsapatától

Vágólapra másolva!
2016.01.16. 18:48
A német bajnoki címvédő és éllovas Bayern München felkészülési mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett a Bundesliga 2. kilencedik helyén álló Karlsruhétól, míg a Dárdai Pál által irányított Hertha 1–0-ra legyőzte a svájci bajnokságban szereplő Vaduzt.

A német másodosztályú Karlsruhe a 17. percben – Javi Martínez hibája után – Boubacar Barry góljával szerzett vezetést a Bayern München ellen, a bajorok azonban négy perccel később Arturo Vidal gyönyörű csavarásával egyenlítettek.Karlsruhe a 17. percben – Javi Martínez hibája után – Boubacar Barry góljával szerzett vezetést a Bayern München ellen, a bajorok azonban négy perccel később Arturo Vidal gyönyörű csavarásával egyenlítettek.

A 73. percben Jérome Boateng nem tudott lekapcsolni egy indítást, majd utolsó emberként szabálytalankodott a gólhelyzetben kilépő hazai támadóval szemben, amiért a játékvezető kiállította, a Karslruhe pedig tizenegyest kapott. A labda mögé Dimitrij Nazarov állt, aki a jobb felső sarokba emelt.

A másodosztályú együttes sikerének értékét növeli, hogy a Bayern erős csapattal (Neuer – Lahm, Javi Martínez, Badstuber, Alaba – Xabi Alonso, Rode – Coman, Vidal, Douglas Costa – Lewandowski) lépett pályára, és a második félidőben – Boateng mellett – beállt Rafinha, Thiago Alcántara, Thomas Müller és Arjen Robben is.

Dárdai Pál együttese, a Hertha 1–0-ra legyőzte a liechtensteini Vaduzt, amely a svájci élvonalban szerepel. A berlini csapat a Kraft – Weiser, Langkamp (Cigerci, 59.), Brooks, Plattenhardt – Haragucsi, Lustenberger (Stark, 75.), Skjelbred, Darida (Baumjohann, 67.) – S. Kalou (Stocker, 58.), Ibisevic (Schieber, 75.) összeállításban szerepelt, a győztes gólt a 36. percben Vedad Ibisevic szerezte.

A Borussia Mönchengladbach a szünetben még 2–1-re vezetett a Bochum ellen, de végül 5–2-es vereséget szenvedett.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
1. FC Köln–Mainz 0–1
Vaduz–Hertha 0–1
Darmstadt–Nürnberg 0–1
Kaiserslautern–Ingolstadt 0–0
Karlsruhe–Bayern München 2–1
Basel–Augsburg 0–2
Luzern–Greuther Fürth 1–0
VfL Bochum–Mönchengladbach 5–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik