Dortmund: „Mindig késik, rossz hatással van a csapatra”

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.11.17. 17:15
A német élvonalbeli  labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund gaboni sztárja, Pierre-Emerick Aubameyang nem érti, hogy miért kapott fegyelmit a klubjától. Eközben a támadó csapattársai egyre kevésbé tolerálják a kihágásait.

Mint ismert, Aubameyang meglátogatta korábbi csapattársát, a nyáron az FC Barcelonához igazoló Ousmane Dembélét, akivel a katalán fővárosban – többek között – egy night-clubban jártak, ezért klubja egy mérkőzésről eltiltotta a gabonit, aki tavaly a Sporting CP elleni hazai BL-meccs előtt is hasonló okok miatt hiányzott.Mint ismert, Aubameyang meglátogatta korábbi csapattársát, a nyáron az FC Barcelonához igazoló Ousmane Dembélét, akivel a katalán fővárosban – többek között – egy night-clubban jártak, ezért klubja egy mérkőzésről eltiltotta a gabonit, aki tavaly a Sporting CP elleni hazai BL-meccs előtt is hasonló okok miatt hiányzott.

„A milánói utam után megértettem és elfogadtam a büntetést, mert tudtam, hogy megszegtem egy szabályt” – utalt az egy évvel ezelőtt történtekre a német Bild újságnak a támadó. Hangsúlyozta: a mostani büntetést viszont nem érti. „Nem akartam késni” – mondta.

A lap úgy tudja, hogy a 28 éves labdarúgó 35 percet késett a csütörtöki tréningről, és hét napon belül ez már a harmadik ilyen jellegű fegyelmi kihágása volt. Továbbá a Dortmund engedélye nélkül vezette körbe az edzőközpontban barátját, a freestyle-os Séan Garnier-t, aki reklámfilmet is készített.

A Reviersport című helyi lap szerint a társakat bosszantja, hogy a klubnál kivételeznek az afrikai csatárral, aki „minden második edzésről elkésik, rossz hatással van a csapat hangulatára, és érinthetetlennek tartja magát”.

A Borussia Dortmund a legutóbbi négy Bundesliga-fordulóban mindössze egy pontot szerzett, a 12. kör pénteki (mai) játéknapján pedig Stuttgartban lép pályára. A klub döntése értelmében Aubameyang – aki tíz találattal második helyen áll a bajnoki góllövőlistán – nem futballozhat a mérkőzésen. Arról nincs információ egyelőre, hogy az eltiltás csak erre a meccsre vonatkozik-e.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik