Dortmund: hosszabbított a keret legidősebb mezőnyjátékosa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.13. 17:21
null
Marco Reus után Lukasz Piszczek is szerződést hosszabbított Dortmundban (Fotó: bvb.de)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Borussia Dortmund a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a keret legidősebb mezőnyjátékosa, a 32 éves Lukasz Piszczek 2020-ig meghosszabbította szerződését a klubbal.

 

A lengyel válogatott jobbhátvéd 2010-ben igazolt Dortmundba, ahol azóta két német bajnoki címet és két Német Kupát nyert, míg 2013-ban döntőt játszott az együttessel a Bajnokok Ligájában. A jelenlegi szezonban minden sorozatot figyelembe véve eddig 22 meccsen lépett pályára, és négy gólpasszt adott.

„Lukasz rendkívüli személyiség. Minden alkalommal, még a legnehezebb körülmények között is nyerni akar. Nem véletlen, hogy a Bundesligában a legutóbbi harmincegy meccsünkön nem kaptunk ki, amikor játszott” – mondta Michael Zorc, a BVB sportigazgatója Piszczekről, akivel a Dortmund 2016 novembere óta veretlen a német bajnokságban.

„Nem itt születtem, de annyira megszerettem a klubot és a szurkolókat az évek során, hogy most már vérbeli dortmundinak érzem magam. Sohasem éreztem azt, hogy elvágyódnék. Dortmundban szeretném befejezni a pályafutásomat, és várom már, hogy még sok-sok emlékezetes pillanatot átéljek a BVB színeiben” – nyilatkozta Piszczek a klub hivatalos honlapjának.

Néhány nappal ezelőtt a Dortmund másik emblematikus alakja, Marco Reus is meghosszabbította a szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik