BVB: Götze visszatér? „Választ ad a kérdésre a különbség”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.11. 18:43
Hans-Joachim Watzke, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund ügyvezető igazgatója szerint nem lesz nagy volumenű átépítés a Ruhr-vidéki együttesnél, és cáfolta a pletykát, miszerint Mario Götze visszatérne a Bayern Münchentől.

A nyári uborkaszezon egyik főszereplője lehet a Borussia Dortmund. Jürgen Klopp vezetőedző a szezon végén távozik, Thomas Tuchel váltja, Ilkay Gündogan nem hosszabbít, Mats Hummelst a Manchester United vinné, míg Henrih Mhitarjant a Juventus csábítja. A hírek ellenére Watzke megnyugtatta a szurkolókat: nem kell jelentős változásokra számítani.Jürgen Klopp vezetőedző a szezon végén távozik, Thomas Tuchel váltja, Ilkay Gündogan nem hosszabbít, Mats Hummelst a Manchester United vinné, míg Henrih Mhitarjant a Juventus csábítja. A hírek ellenére Watzke megnyugtatta a szurkolókat: nem kell jelentős változásokra számítani.

„Mit jelent az átalakítás? Ha igazolunk három-négy játékost? Minden évben ezt tesszük – mondta Watzke. – Egy újjáépítés azt jelentené, hogy lecseréljük a fél keretet, de ez nem történhet meg. Erős csapatunk lesz a következő szezonban, fiatal a keret, a játékosok nagy része még el sem érte karrierje csúcsát. A Borussia Dortmund ambíciói nem változnak.”

A Dortmundot hírbe hozta a német sajtó Mario Götzével, de Watzke kizárta annak lehetőségét, hogy a 2013-ban távozó karmester újra a Borussia játékosa legyen.

„Teljesen valószerűtlen állítás. Elég csak megnézni a Bayern és a Dortmund fizetési listáját, a különbség választ ad a kérdésre” – folytatta Watzke.

Korábban megírtuk, hogy Franz Beckenbauer, a bajorok tiszteletbeli elnöke elégedetlen Mario Götze hozzáállásával, gyerekesnek nevezte az irányító viselkedését, de Watzke szerint téved a „Császár”.

„Tisztelem Beckenbauert, de amit mondott, az nem igaz. Nem akarok többet beszélni erről, nehéz lenne objektíven nyilatkozni a témában. Mario a világ összes csapatában fontos tag lenne” – tette hozzá Watzke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik