Dortmund: eldőlt, Götze már nem játszik ebben a szezonban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.15. 14:36
null
Götze (balra) számára véget ért a szezon (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund középpályása, Mario Götze ebben a szezonban már nem léphet pályára – jelentette be a klub.

 

„Ha jól reagál a kezelésekre, Götze akár már nyár elején visszatérhet az edzőpályára. A játékos most a rehabilitáció fázisában tart, és különedzéseket végez” – árulta el Hans-Joachim Watzke, a Dortmund ügyvezetője.

„A hosszú távú terv, hogy Mario újra teljesen egészséges legyen, és készen álljon a következő szezonra” – jelentette ki Watzke.

Mint korábban megírtuk, a 24 éves középpályás anyagcsere-problémákkal küzd. A tünetek többnyire izomgyengeség és izomgörcsök. A szervezetben növekedik a kreatin-kináz enzim mennyisége, illetve a hemoglobinszint sem megfelelő. Az elmúlt hetekben egyre többet járt egy specialistához a világbajnok labdarúgó, aki elmondása szerint mindent elkövet, hogy mihamarabb visszatérjen a pályára.

Götze a klub várakozásai szerint nyár elején kezdheti meg a futóedzéseket, és csak a következő szezon elejére épül fel teljesen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik