Dortmund: a címvédő játékosai elégedettek a döntetlennel

Vágólapra másolva!
2012.12.02. 12:11
A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 15. fordulójának rangadóján a címvédő Borussia Dortmund 1–1-es döntetlent játszott a Bayern München otthonában. Jürgen Klopp egyetértett kollégájával, Jupp Heynckesszel abban, hogy Roman Weidenfellernek köszönheti a pontmentést a dortmundi csapat, míg a vendégek védője, Mats Hummels szerint igazságos eredmény született.

„A döntetlen jó eredmény. Semmi sem változott a bajnoki címért folyó versenyben. A Leverkusen két pontot faragott a Bayernen, mi pedig három ponttal vagyunk a Leverkusen mögött. Ez nyilvánvalóan nem túl jó. A téli szünet előtt szeretnénk csökkenteni a hátrányunkat" – nyilatkozta Hummels.Hummels.

A dortmundiak kapusa, Roman Weidenfeller szerint a tizenegy pontos hátrány dacára bebizonyították, hogy méltó ellenfelei a Bayernnek.

„Nagyon elégedettek vagyunk a döntetlennel, pontokat kell szereznünk a következő mérkőzéseinken is. A bajnoki címről ma nem született döntés. Megmutattuk, hogy meccsben vagyunk velük. A Bayern fantasztikus együttes, de nekünk is jó csapatunk van" – hangsúlyozta Weidenfeller.

A BVB-t irányító Jürgen Klopp – játékosaihoz hasonlóan – elégedett volt a döntetlennel, valamint kiemelte kapusa teljesítményét.

„Csodálatos és intenzív mérkőzés volt. A csapatok rákényszerítették egymást, hogy teljesítőképességük határán játszanak, elégedettek vagyunk a döntetlennel. Weidenfeller megmentett egy pontot a számunkra, jó eredményt értünk el" – vélekedett Klopp.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik