Dortmund: 78 millió euróval nőtt három hónap alatt a szélső értéke

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.10. 21:14
null
Sancho mutatja: értéke az egekig nőtt (Fotó: AFP)
Igazi villámkarrier: Jadon Sancho a svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) szerint néhány hónap alatt megkilencszerezte játékjoga értékét.



Igazi kincset lelt a Borussia Dortmund a 18 esztendős angol szélső, Jadon Sancho személyében, akinek aCIES szerint78.2 millió euróval nőtt az értéke az elmúlt három hónapban, 9.7 millióról 87.9 millió euróra.

Sancho a Watford neveltje, onnan 2015-ben került a Manchester Cityhez, a Dortmund a nyáron alig 7.84 millió euróért vette meg. A trinidadi származású játékos októberben bemutatkozhatott az angol válogatottban, korábban rendszeresen tagja volt a háromoroszlánosok korosztályos alakulatainak, klubjában 21 mérkőzésen 15 kanadai pontig jutott.

A CIES az öt topliga játékosainak értékét vizsgálta meg különböző feltételek szerint, Sancho mögött a legnagyobb ugrás Joao Cancelo (Juventus), Andrew Robertson (Liverpool), Richarlison (Everton) és Thilo Kehrer (Paris St-Germain) játékjogához fűződik, a fiatalok közül Sancho mellett topligánként Moise Kean (Juventus), Stanley N'Soki (PSG), Isaac Success (Watford) és Júnior Firpo (Betis) értéke nőtt a legnagyobb százalékban.

 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik