Dárdai Pál: Feltettem a kezem az Európa-liga-kiesés miatt

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2016.08.27. 10:49
null
Dárdai Pál már várja a Bundesliga-rajtot (Fotó: AFP)
A negyvenöt pontot és biztos bennmaradást remélő Dárdai Pál nyugodtan várja a Hertha BSC bajnoki rajtját, mert szerinte csapata „jól néz ki”, ám az első meccsen csak az fontos, hogy megszerezze a három pontot a berlini alakulat.

 

– Kezdődhet?
– Felőlünk igen – felelte a Nemzeti Sport érdeklődésére Dárdai Pál, a Freiburg elleni vasárnapi nyitányra készülő Hertha BSC edzője. – Épp itt az ideje, hogy a lovak közé csapjunk, túlságosan hosszú volt a felkészülés. Csak az a szomorú, hogy az első fordulót mindjárt kéthetes szünet követi – azért is lenne fontos, hogy győzelemmel indítsunk, mert legalább jó hangulatban telne a meccs nélküli időszak. Úgyhogy nekem édes mindegy, hogyan, de nyernünk kell a hétvégén.

– A második nyári alapozását vezényelte le a Hertha vezetőedzőjeként. A tavalyi egész jól sikerült…
– Elárulom, az idei még jobban. Az Európa-liga-selejtező miatt egy héttel hamarabb vágtunk neki a munkának, de nem tettem különbséget tét-, illetve edzőmérkőzés kötött, amikor kellett, széthajtottam a csapatot. Ezért is ment el a hajó az El-ben. A Bröndby ellen játszottunk egy jó és egy kevésbé jó meccset, a visszavágón az okozta a vesztünket, hogy gyakorlatilag rúgattunk három gólt a dánokkal. Így sem érhette kritika a srácokat, a fásultságukat lehetett a kemény fizikai melóra fogni. Arra a melóra, amit én végeztettem velük – fel is tettem a kezem a kiesés miatt. Nekünk a bajnokság és a Német Kupa fontosabb, mint az Európa-liga volt, a nemzetközi kupaszereplés miatt nem akartam kockáztatni. Ma már azt mondom, hogy jól nézünk ki, az elmúlt napokban olyan sebességben edzett a csapat, amely megnyugtató számomra.

– A múlt vasárnapi kupamérkőzés is az volt?
– Ha a végeredményt nézzük, vagyis azt, hogy csak büntetőkkel jutottunk túl a Regensburgon, akkor nem, ám ha azt veszem alapul, hogy volt húsz kapura lövésünk és tizenhat szögletünk, nincs miért aggódnom. Jobban mondva, a helyzetkihasználás miatt van – holott az edzések hetven százalékában a kapu előtt vagyunk. Nem is tudom, talán célszerű lenne eldugni a labdát a játékosok elől, hátha úgy megörülnének neki a meccsen, hogy kapásból bezúdítják az ellenfél kapujába…

– Tavaly ilyenkor negyven pont megszerzését tűzte ki célul, abból lett végül ötven. Ezúttal mi a cél?
– Most azt mondom, hogy negyvenöt, ha az meglesz, jöhet az újratervezés. Egy éve biztos búcsúzóként emlegettek, ezúttal „csak” a kiesőjelöltek közé soroltak bennünket, ha így megyünk tovább, jövőre már a középmezőnybe jósolják a Herthát… Azt azonban tudni kell, hogy a Bundesligában a Bayern München, a Dortmund, a Leverkusen, a Wolfsburg, a Schalke és a Mönchengladbach dönt egymás között az első hat helyről, a többi együttes éppúgy lehet hetedik, mint tizennyolcadik.

MENNYIRE ÉRZI KOMPLETTNEK A KERETET? MI ÁLL A CSAPATKAPITÁNY-VÁLTÁS HÁTTERÉBEN? A DÁRDAI PÁLLAL KÉSZÜLT INTERJÚ TELJES SZÖVEGÉT A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJA!

NÉMET BUNDESLIGA
1. FORDULÓ, SZOMBATI MÉRKŐZÉSEK

15.30: Borussia Dortmund–Mainz (Tv: Eurosport2)
15.30: Köln–Darmstadt
15.30: Hamburg–Ingolstadt
15.30: Augsburg–Wolfsburg
15.30: Eintracht Frankfurt–Schalke
18.30: Mönchengladbach–Bayer Leverkusen (Tv: Eurosport2)
VASÁRNAPI MÉRKŐZÉSEK
15.30: Hertha–Freiburg (Tv: Eurosport2)
17.30: Hoffenheim–Leipzig (Tv: Eurosport2)

PÉNTEKEN RENDEZTÉK
Bayern München–Werder Bremen 6–0 (Xabi Alonso 9., Lewandowski 9., 46., 77. – a harmadik 11-esből, Lahm 66., Ribéry 73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik