Hertha: Dárdai megújulást hirdet – újabb vizsga válságkezelésből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.19. 13:20
null
Dárdai Pál és a leváltott csapatkapitány, Fabian Lustenberger (Fotó: berliner-kurier.de)
A héten beszámoltunk róla, hogy a Hertha leváltotta csapatkapitányát, Fabian Lustenbergert, aki három évig viselte a karszalagot, amit Vedad Ibisevic vett át. A témában pénteken hosszabb cikkel jelentkezett a berliner-kurier.de, amely Dárdai Pál e kérdésben adott nyilatkozata mögött burkolt problémákat vél felfedezni, de úgy tűnik, hogy sikerül kezelni ezeket.

 

A Hertha BSC sajtótájékoztatót tartott a vasárnapi, a harmadosztályú Jahn Regensburg elleni kupameccset megelőzően, ám a fő témát az eddigi csapatkapitány, Fabian Lustenberger „lefokozása” jelentette, amiről Dárdai Pál nem kívánt sokat beszélni – írja a Berliner Kurier honlapja.

„Mi már előre tekintünk. A jövőben egy új Herthát láthatunk. Nincs szükség magyarázkodásra” – válaszolta Dárdai a Lustenberger-ügyet firtató kérdésre, a berliner-kurier.de szerint azonban olvasni lehet a tréner sorai között a döntés hátterét illetően.

„Ami történt, megtörtént. Új csapatunk van, új struktúra, új Hertha. Vannak helyzetek, amiken keresztül kell menni” – fogalmazott a magyar szakember, aki a jelek szerint úgy érzi, csapatának megújulásra van szüksége.

A német lap szerint a csapat gyengébb tavaszi szereplése és a Bröndby elleni El-selejtező kudarca idézte elő ezt a helyzetet, illetve azt, hogy Dárdai már nem az amúgy csendes, visszafogott Lustenbergert tartja a legalkalmasabbnak a csapatkapitányi feladatok ellátására, a védőnek nem olyan a habitusa, mint amilyet csapatkapitánytól elvárna a szakember. Dárdai azt már többször hangsúlyozta, hogy a Hertha kiélezett helyzetekben jelenleg nem bírja el a nyomást.

Ezen szeretnének változtatni a csapatnál többek között azzal is, hogy Vedad Ibisevic lett az új csapatkapitány.

„Vedad teljesítménye, hozzáállása a pályán és azon kívül is példaértékű – indokolt Michael Preetz klubmenedzser, aki szerint a bosnyák játékos – aki Dárdai egyik nagy fogása volt tavaly nyáron – igazi vezér típus. – Különlegesen tud hatni a társaira a nagyon határozott stílusával, agresszív testbeszédével. Lustenberger három évig a maga módján jól tette a dolgát, de most egy más típusú csapatkapitányra van szükségünk. A cél az, hogy lendületet adjunk a csapatnak.”

A sportvezető ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy Lustenberger a jövőben is fontos tagja marad a csapatnak.

A svájci légiós röviden kommentálta a döntést a Facebookon, elmondta, hogy a jövőben is arra koncentrál, hogy minél sikeresebben szerepeljen a csapat.

A Berliner Kurier cikke hozzáteszi, hogy csak reménykedni tudnak abban, hogy a Hertha számára Németországban a vasárnapi kupameccsel rajtoló szezon mentes lesz a hasonló mellékzöngéktől.

Azt ugyanakkor már csak mi tesszük hozzá, hogy egy profi csapat életéhez szükségtelenül is hozzá tartoznak a konfliktusok, és időnként változásra van szükség, amihez bizonyos döntéseket meg kell hozni. Dárdai Pál egyelőre remekül kezeli ezeket a helyzeteket, illetve a konfliktusokat.

Emlékezhetünk rá, hogy néhány héttel ezelőtt a társait edzés közben élesen kritizálóThomas Kraftot küldte az öltözőbe a magyar edző, de az ügynek nem lett folytatása, a kapus azóta már védett is. Korábban Ben-Hatira ügyében bizonyult nagyon határozottnak Dárdai, amikor elköszönt a csapatbuszon kakaskodó tunéziai kulcsembertől, de a berliniek nélküle sem estek vissza, sőt…

Érdekesség, hogy a támadó ügyében is ugyanazzal az úgynevezett „csapattanáccsal” közösen hozta meg a döntést Dárdai, amely most Ibisevic kinevezéséről is döntött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik