Dárdai Bayern elleni receptje: buszparkolás, kacsa és nokedli

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2016.09.20. 10:08
null
Dárdai jó hangulatban van a Hertha elleni rangadó előtt (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szerdán rangadót vív egymással a két százszázalékos csapat, a Bayern München és a Hertha BSC. Dárdai Pálnak, a berliniek vezetőedzőjének megvan a receptje a sikerre, de hogy jön ide a busz, a kacsa és a nokedli?

– A héten kétszer is pályára kell lépniük, szerdán mindjárt a listavezető Bayern otthonában...
– Nem maradt sok időnk a felkészülésre, úgyhogy jobb híján megkérem a buszvezetőnket, ha megérkezünk Münchenbe, egyből az Allianz Arena kapuja elé parkoljon le – nyilatkozta Dárdai Pál a Nemzeti Sportnak. – Továbbá felhívom a figyelmét, ha a szpíker bemondja, hogy achtung, achtung, a Hertha autóbusza álljon el a kapu elől, csináljon úgy, mintha meg sem hallotta volna a figyelmeztetést. Ha ő kitart, legrosszabb esetben elhozunk egy pontot, ha találunk egy gólt, akkor hármat is.

– Szóval, van esély?
– Ha a Bayern jó napot fog ki, nincs. Ha rosszat, és némi szerencsénk is van, reménykedhetünk. Veretlenül utazunk Münchenbe, csodás lenne ugyanúgy hazatérni. Mondjuk, a múlt nem mellettünk szól, mert amióta a Hertha edzője vagyok, háromszor csaptunk össze a bajorokkal, de még gólt sem lőttünk nekik.

– Viszont egyszer sem szenvedtek kétgólosnál nagyobb különbségű vereséget.
– Ha azt veszem alapul, hogy a Bayern bármikor és jóformán bárkinek képes öt-hat gólt rúgni, még büszke is lehetnék erre, mindazonáltal a kétgólos vereséget nem írnám alá előre. Még akkor sem, ha a rangadóra való tekintettel Carlo Ancelotti minden bizonnyal a legerősebb tizenegyét küldi fel ellenünk. Az első húsz perc sorsdöntő lesz, mert a Bayern biztosan nekünk esik majd, mint kacsa a nokedlinek. A kérdés csupán az, felzabál-e bennünket, vagy a torkán akadunk. Mindenesetre van egy ötletem arra vonatkozóan, hogyan válhat belőlünk rágós falat. Annyit elárulok, felkészülünk arra is, hogy a buszunkat nem engedik be a pályára…

DÁRDAI PÁL BŐVEBBEN IS BESZÉL A BAYERN ELLENI TALÁLKOZÓRÓL A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN, VALAMINT ELMONDJA AZT IS, MIÉRT MOSOLYGOTT A SZOKOTTNÁL KORÁBBAN A SCHALKE ELLENI GYŐZELEM ALKALMÁVAL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik