Civilben rohant be bosszút állni karrierje tönkretételéért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.24. 17:49
null
Merkens a földre löki Bischoffot (Fotó: Sebastian Sanders)
Különös jelenetek játszódtak le szerdán a német harmadik ligás VfL Osnabrück–Preussen Münster (2–2) labdarúgó-mérkőzésen: a találkozó végén berohant civilben egy férfi, és nekiesett Amaury Bischoffnak, a Münster játékosának. A férfit végül rendőrök fékezték meg és kísérték le – és kiderült, hogy az Osnabrück egy játékosa, Tom Merkens akart bosszút állni karrierje tönkretételéért Bischoffon.

A történet megértéséhez vissza kell lapoznunk 2014. március 1-ig. A Preussen Münster–Osnabrück bajnoki 79. percében Amaury Bischoff egy rendkívül brutális, azonnali piros lapot érő belépővel terítette le Tom Merkenst. A pályán a belépő után percekig agonizáló Merkens bokaszalagjai elszakadtak, bokája eltört, kétszer is meg kellett műteni. A durvaságért a Német Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága öt mérkőzésre eltiltotta Bischoffot.

A belépő következményei a vártnál is súlyosabbak lettek: eredetileg néhány hónapos kihagyást jósoltak Merkensnek, ám a 25 éves játékos bokája nem gyógyult rendesen, többször is komplikációk léptek fel rehabilitációja során. Sérülése óta mindössze 73 percet tudott a pályán tölteni, és attól tartanak, hogy Bischoff durvasága végleg tönkretette a karrierjét.

A túlfűtött hangulatú regionális derbi lefújása után a nézőként jelen lévő Merkens agya elborult, és a pályára befutva földre küldte egykori támadóját. Az Osnabrück elnöke, Hermann Queckenstedt személyesen kért elnézést Bischofftól az incidens miatt.

„Bármilyen szomorú előzménye is volt az esetnek, ilyet egyszerűen nem lehet tenni” – mondta a Bildnek. Az Osnabrück súlyos büntetésre számíthat, miután az eset bekerült a játékvezetői jegyzőkönyvbe. Bischoff nem jelenti fel Merkenst.

„Csak azt remélem, hogy személyesen kér bocsánatot cselekedetéért, mint ahogy én azt többször is megtettem két éve” – nyilatkozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik