Cacau hét év után távozik Stuttgartból

Vágólapra másolva!
2010.03.31. 17:11
null
Cacau új kihívásokra vágyik, elhagyja a VfB-t (Fotó: Action Images, archív)
Nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését Cacau, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő VfB Stuttgart brazíliai születésű támadója.

A honosítása után öt német válogatott mérkőzésen pályára lépő Cacau nem volt elégedett a szerződéshosszabbítási ajánlattal, ezért döntött a távozás mellett – adta hírül a Kicker.

A 29 éves játékos 2003-ban a Nürnbergtől került a Stuttgartba, és a 172 bajnokin szerzett 57 gólja elég jó ajánlólevél ahhoz, hogy a Hoffenheim, a Werder Bremen, a Schalke, a Wolfsburg és a Sevilla is érdeklődjön iránta.

„Nyitva áll az ajtó minden érdeklődő egyesület előtt. Most kivárunk, meghallgatjuk az ajánlatokat, és nagyon óvatosan tervezzük meg a következő lépést" – nyilatkozta Cacau játékosügynöke, Osmar de Oliveira a Sport1.de portálnak.

„Sokat fontolgattam a döntést, de végül nem fogadtam el a Stuttgart ajánlatát. A döntésben szerepet játszott az is, hogy kiszivárgott több olyan információ, amelyet bizalmasan beszéltem meg a klubbal" – mondta Cacau a Kickernek.

Horst Heldt, a Stuttgart menedzsere elmondta: kétszer is javítottak eredeti szerződésajánlatukon, de Cacau így sem akart aláírni.

„Remekül éreztem magam a VfB-nél, de új kihívások várnak rám, így hét év után búcsút intek a klubnak. A szerződésemből hátralevő időt annak szentelem, hogy minél jobb eredményekhez segítsem a csapatot" – így Cacau.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik