HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.12.07 19:16 Frissítve: 2018.12.07 19:16

BVB: sérülésmentes év vagy győzelem a Schalke ellen? Reus válaszolt!

A német labdarúgó-bajnokság listavezetője, a Borussia Dortmund hétvégén az ősi rivális Schalke otthonába látogat a Bundesliga 14. fordulójában. A mérkőzés előtt a fekete-sárgák csapatkapitánya, Marco Reus a klub YouTube-csatornájának nyilatkozott, és azt is elárulta, a sérülésmentes évet vagy a derbigyőzelmet választaná.

HIRDETÉS

Reus a legutóbbi nyolc, Schalke elleni derbiből hatot kihagyott (Fotó: AFP)

Marco Reus a legutóbbi nyolc Ruhr-vidéki derbiből hatot is kihagyni kényszerült sérülés miatt, és mivel a dortmundiaknak legutóbb öt éve sikerült nyerniük Gelsenkirchenben, még jobban hajtja a győzelmi vágy a szombati rangadón.

Meg akarjuk nyerni a mérkőzést, a csapatért és a szurkolókért. Ez az összecsapás más, mint a többi, sokkal érzelmesebb. Biztos vagyok benne, hogy izgalmas találkozó lesz. Elemeztük a Schalke gyengeségeit, erősségeit, de biztosan ők is készülnek belőlünk. Mindent meg fogunk tenni szombaton, és remélem, a szurkolók támogatásával győzni fogunk.”

A rendkívül sérülékeny támadót az interjút készítő exdortmundi Patrick Owomoyela érdekes kérdés elé állította: „Melyiket választanád? Sérülésmentes szezon vagy győzelem a Schalke ellen szombaton?”

Ez nehéz! De a derbigyőzelmet választom, ha a sérülés nem súlyos, és maximum egy mérkőzést kell kihagynom” – válaszolta mosolyogva Reus.

A Borussia csapatkapitánya azt is elárulta, hogy bowlingozással lazított az együttes a rangadó előtt, ami nagyon jó csapatépítő programnak bizonyult.

A Dortmund 13 forduló után hét ponttal vezeti a Bundesligát, míg a Schalke a kezdeti rossz szereplést követően összeszedte magát, és a tabella 12. helyéről várhatja a szombaton 15.30-kor kezdődő mérkőzést.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 08:37:53

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

„Semmi bajom nem volt vele, amikor az edzők a mágneses táblán tologatták a bábukat, de…”

2018.12.10 22:47:58

Német labdarúgás nemzetisport.hu

2018.11.10 15:30:34

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A müncheniek kétszer is vezettek Lewandowski góljaival, ám Reus kétszer egyenlített, Paco Alcácer meg döntött.

2018.11.10 10:56:46

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A lipcsei együttes kapusa nagyon örül annak, hogy Willi Orbán a magyar válogatottat választotta.

2018.11.02 23:34:34

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Két lábbal álljunk a földön, és legyünk szenvedélyesek. Mindenkinek a fekete-sárgákért kell égnie. Új játékfilozófiára, egyértelmű identitásra és összetéveszthetetlen játékstílusra van szükségünk.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS