Bundesliga: Tuchel Dortmundja berúgta az ajtót, hengerelt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.15. 20:28
null
Tarolás: a dortmundi villámakciókat nem tudta megállítani a Gladbach (Fotó: Reuters)
Pazarul sikerült Thomas Tuchel Bundesliga-bemutatkozása a Borussia Dortmund kispadján: a gyilkos, villámgyors kontrákat bemutató BVB 4–0-ra mosta le a Borussia Mönchengladbachot az 1. forduló rangadóján.

Nem könnyű feladat Jürgen Klopp örökébe lépni és nem könnyű feladat az előző bajnokság bronzérmese, a Mönchengladbach ellen kezdeni a Bundesliga-szezont – ehhez képest a Dortmund valósággal lehengerelte a vendégcsapatot.

A Gladbach tizenöt percig bírta a hazai rohamokat, de ekkor megérdemelten szerzett vezetést a BVB: Kagava Sindzsi passzával Marco Reus lépett meg és lőtt nagy erővel a rövid sarokba Yann Sommer mellett. Hat perc múlva már 2–0 állt az eredményjelzőn: remek dortmundi támadás gördült végig a pályán, az oldalvonal mellől Marcel Schmelzer centerezett, Pierre-Emerick Aubameyang meg szép fejessel zárta az akciót.

A 33. percben jött a következő: Julian Weigl labdaszerzése után Ilkay Gündogan Aubameyangot indította, aki gólt rúgatott az üresen érkező Henrih Mhitarjannal. A Tuchel érkezésétől a jelek szerint szárnyakat kapó örmény a szünet után megduplázta góljainak számát egy újabb pusztító kontra végén, a kiütött Mönchengladbach pedig a hátralevő időben csak annyit ért el, hogy nem kapott ki még jobban. Nem mintha ez nem lett volna elég nagy verés...

NÉMET BUNDESLIGA, 1. FORDULÓ
Borussia Dortmund–Borussia Mönchengladbach 4–0 (Reus 15., Aubameyang 21., Mhitarjan 33., 50.)

KORÁBBAN
Augsburg–Hertha BSC 0–1 (S. Kalou 48. – 11-esből)
Bayer Leverkusen–Hoffenheim 2–1 (Kiessling 45., Brandt 71., ill. Zuber 5.)
Darmstadt–Hannover 2–2 (Heller 31., 54., ill. Benschop 48., Marcelo 62.)
Mainz–Ingolstadt 0–1 (Hinterseer 66.)
Werder Bremen–Schalke 0–3 (Gebre Selassie 34. – öngól, Choupo-Moting 68., Huntelaar 85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik