Bundesliga: Szalai négy év után ismét meglepné a Bayernt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.22. 12:03
Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csatára négy évvel ezelőtt a Mainz játékosaként győztes gólt lőtt a Bayern Münchennek – immár a Hoffenheim középcsatáraként nyújthat emlékezeteset a veretlen bajorok stadionjában.

„Kizárólag Markus Gisdol vezetőedző döntésén múlik, lehetőséget kapok-e – mondta Szalai a Nemzeti Sportnak. – Úgy készülök, hogy ha beállít, ne okozzak csalódást, az erőnlétem rendben van, az pedig természetes, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen készülve motiváltak vagyunk.” Szalai a Nemzeti Sportnak. – Úgy készülök, hogy ha beállít, ne okozzak csalódást, az erőnlétem rendben van, az pedig természetes, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen készülve motiváltak vagyunk.”

„Abban bízhatunk, hogy a Mainz elleni nulla nullát leszámítva minden meccsünkön szereztünk gólt. Vagy abban, hogy hozzánk hasonló stílusban futballozó csapattal még nem találkozott a Bayern, igyekszünk meglepetést szerezni sajátos játékunkkal. Mindamellett a müncheniek a mérkőzés esélyesei, mert sérülések ide vagy oda, a bajoroknál annyi klasszis labdarúgó szerepel, hogy két bombaerős kezdőcsapatot is ki tud állítani Josep Guardiola vezetőedző.”

Minthogy Németországba érkezése, 2010 januárja óta figyelemmel követjük Szalai Ádám karrierjét,
megkérdeztük tőle, befolyásolta-e mozgáskoordinációját a 2011. januárjában elszenvedett súlyos térdsérülése, amely miatt egy évet ki kellett hagynia. Mert a balesete előtt mintha más lett volna.

„Nem, nem befolyásolta – válaszolta határozottan Szalai. – Nincs nyoma a sérülésemnek, szerencsére megfelelően alakult a rehabilitáció, még ha hosszúra is nyúlt.”

HA KÍVÁNCSI RÁ, HOGY SZALAI SZERINT MI LEHET A GYŐZELMI RECEPT, MILYEN VISSZAJELZÉSEKET KAP A HOFFENHEIM SZAKMAI STÁBJÁTÓL, VALAMINT, HOGY MIT GONDOL DÁRDAI MARADÁSÁRÓL, OLVASSA EL A TELJES INTERJÚT, A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
12. FORDULÓ
15.30: Bayern München–Hoffenheim (tv. Eurosport 2)
15.30: Schalke 04–Wolfsburg
15.30: Borussia Mönchengladbach–Eintracht Frankfurt
15.30: Mainz 05–Freiburg
15.30: Hannover 96–Bayer Leverkusen
15.30: Paderborn–Borussia Dortmund
18.30: 1. FC Köln–Hertha BSC (tv. Eurosport 2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik