Bundesliga: Stieberék nehéz helyzetben, hazai döntetlen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.28. 22:24
A Bundesligában az élvonalbeli tagságért zajló osztályozó első mérkőzésén a Stieber Zoltánt foglalkoztató Hamburg hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a másodosztály harmadik helyén végző Karlsruhéval. A magyar válogatott szélső a 69. percben, nem sokkal a HSV egyenlítő gólja előtt lépett pályára.

A bennmaradásért harcoló hamburgi csapat 2015-ben először állt fel egymást követő két mérkőzésen ugyanazzal a kezdőcsapattal, ám a Karlsruhéval szemben kevesebb sikerélményben lehetett része Stieberéknek, mint öt nappal ezelőtt a Schalke ellen.

A másodosztály harmadik helyén végző vendégek már a negyedik percben megszerezték a vezetést, amikor Dimitrij Nazarov kiugratása után Rouwen Hennings éles szögből, tizenhat méterről, a kapufa segítségével kilőtte a bal alsó sarkot (0–1).

A második félidő elején a Karslruhe játékosainak nem volt ekkora szerencséje, hiszen kevesebb mint fél perc leforgása alatt kétszer is eltalálták a lécet.

A Hamburg magyar légiósa, Stieber Zoltán a 69. percben állt be, tehát a pályán volt a HSV egyenlítő góljánál. A válogatott szélső becserélése után négy perccel Dennis Diekmeier passzából Ivo Ilicevic lőtt a kapuba (1–1).

A hajrában nem esett újabb találat, így a Hamburg nehéz, de korántsem reménytelen helyzetbe került az élvonalbeli tagság kiharcolásért folyó harcban. A visszavágóra június elsején, hétfőn kerül sor.

BUNDESLIGA, OSZTÁLYOZÓ AZ ÉLVONALBELI TAGSÁGÉRT
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Hamburg–Karlsruhe 1–1
(Ilicevic 73., ill. Hennings 4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik