Bundesliga: Nem alaptalanul fordítottunk – Szalai Ádám

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.02. 09:15
null
Szalai Ádám remek formában van: két meccs, három gól eddig a Bundesligában (Fotó: AFP)
Mint arról korábban beszámoltunk, a Hoffenheim 3–1-re megverte a Freiburgot a német Bundesligában, Szalai Ádám pedig két góllal járult hozzá csapata győzelméhez. A magyar támadó és az együttes vezetőedzője is elégedetten értékelt.

„Küzdelmes találkozót játszottunk a Freiburg ellen, csalódott voltam, amikor az első lehetőségemből nem szereztem gólt. A második félidőben már jobban futballoztunk, nem alaptalanul fordítottunk. Örülök a góljaimnak, de az egész csapatot dicséret illeti, minden pályán tartózkodó játékostársam megérdemelné a meccs embere címet” – fogalmazott Szalai Ádám a klub hivatalos honlapján.

A Bild „Schalala Szalai” címmel tisztelgett a Hoffenheim labdarúgója előtt, mi meg csak arra kérnénk a két bajnokin három gólt szerző támadót, hogy kiváló formáját őrizze meg a Nemzetek Ligájára, a Finnország és Görögország elleni összecsapásokra.

„Jól kezdtünk, de Ermin Bicakcic sérülése megtört minket. Aztán egy szerencsétlen gólt kaptunk, majd később hasonló szituációból egyenlítettünk. Kasim Adams és Kevin Akpoguma is megsérült, kórházba szállították őket. Nem mindennapi, hogy három belső védő sérül meg egy meccsen. A második félidőben bátran játszottunk, nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. A végén 4–4–1–1-es felállásra váltottunk, mert a Freiburg nagyon egyenlíteni szeretett volna, később egy kontrából azonban végleg eldöntöttük a találkozót. Megérdemelten diadalmaskodtunk, tetszett, hogy hátrányban sem estünk kétségbe” – mondta a mérkőzést követően Julian Nagelsmann vezetőedző.

Szalai egyedül vezeti a góllövőlistát, mögötte két gólja van a frankfurti Sebastien Hallernek, valamint a bayernes Thomas Müllernek és Robert Lewandowskinak.

A Hoffenheim legközelebb szeptember 15-én, a Düsseldorf otthonában lép pályára a Bundesligában. A magyar válogatott szeptember 8-án Tamperében Finnország ellen, három nappal később zárt kapuk mögött a Groupama Arénában Görögország ellen lép pályára.

Szalai Ádám első gólja:

Szalai Ádám második gólja:

NÉMET BUNDESLIGA
2. FORDULÓ
PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK

Hannover–Borussia Dortmund 0–0
SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
Hoffenheim–Freiburg 3–1
(Szalai 50., 63., Kramaric 94., ill. Heintz 36.)
Bayer Leverkusen–Wolfsburg 1–3 (Bailey 24., ill. Özcan 36. – öngól, Weghorst 55., Steffen 60.)
Eintracht Frankfurt–Werder Bremen 1–2 (Haller 49. – 11-esből, ill. Oszako 21., Rashica 96.)
Augsburg–Borussia Mönchengladbach 1–1 (Gregoritsch 12., ill. Plea 68.)
Nürnberg–Mainz 1–1 (Ishak 48., ill. Mateta 25.)
VfB Stuttgart–Bayern München 0–3 (Goretzka 37., Lewandowski 62., Th. Müller 76.)
VASÁRNAP JÁTSSZÁK
15.30:
RB Leipzig–Fortuna Düsseldorf (Tv:Sport1)
18.00:Schalke–Hertha BSC (Tv:Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik