Bundesliga: megtartaná negatív rekordját a Tasmania Berlin

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2020.12.11. 14:22
null
A berlinieknél mindenki nagyon szurkol, hogy a Schalke megszakítsa a nyeretlen sorozatát (Fotó: AFP)
Az SV Tasmania Berlinnél mindenki nagyon szurkol azért, hogy a Schalke 04 megszakítsa nyeretlen sorozatát, és továbbra is náluk maradjon az erre vonatkozó rekord a német labdarúgó-bajnokságban – írja az MTI.

 

A jelenleg sereghajtó gelsenkircheniek bajnoki nyeretlensége immár 26 mérkőzés óta tart, ami a második leghosszabb sorozat a Bundesliga történetében. A negatív csúcsot a Tasmania Berlin tartja, amely az 1960-as évek közepén sorozatban 31 találkozót játszott le sikertelenül.

„Az emberek figyelemmel kísérik a sorozatot. Az elmúlt években, amikor a rekordunk egy kicsit is veszélybe került, óriási ingyenreklámhoz jutottunk szerte Németországban” – mondta Almir Numic, az egykori, 1973-ban tönkrement SC Tasmania 1900 Berlin jogutód klubjának elnöke.

Az eredeti egyesületnek az az ominózus 1965/66-os volt az egyetlen szezonja az élvonalban.

Numic azt mondta: nagyon fontos számukra ez a rekord, az ötödosztályban szereplő amatőrklubként csak profitálhatnak belőle, ezért szeretnék megtartani.

„Sokkal többen érdeklődnek irántunk a közösségi oldalakon. Ez a Schalke-Tasmania-hatás” – mondta Numic, aki elárulta, hogy ő tulajdonképpen a Borussia Dortmund szurkolója. „Így kettős érzéseim vannak. Egyrészt nincs ellenemre, hogy a nagy rivális Schalke újra kikapjon, másrészt pedig nagyon szurkolok, hogy végre megszakadjon a rossz sorozata”.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik