Bundesliga: még egy csatárra szükség lenne Hoffenheimben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.13. 11:59
null
Kramaric álma, hogy találkozzon a BL-ben a honfitársaival (Fotó: AFP)
Ugyan megőrizte veretlenségét a felkészülés során a TSG 1899 Hoffenheim, azonban a német labdarúgócsapat csupán 1–1-es döntetlent játszott szombaton az Eibar ellen. A Rhein-Neckar-Zeitung szerint a klubnak még egy csatárt igazolnia kellene.

 

 

A tavalyi bronzérmesre a 2018–2019-es szezonban tripla igénybevétel vár, a Bundesliga és a Német Kupa mellett a Bajnokok Ligájában is helyt kell állnia. A felkészüléssel eddig nem is akadt probléma, a csapat júliusban 3–0-ra megverte az Unterhachingot, 8–2-re a holland Heerenveent, és 2–2-re végzett az angol Queens Park Rangersszel, augusztusban pedig a Chievo 5–0-s kiütése után szombaton 1–1-et ért el a spanyol Eibarral.

Ami nagy probléma, az a csatárhiány: Sandro Wagner, Serge Gnabry (mindkettő Bayern München) és Mark Uth (Schalke) távozása után a poszton a horvátok vb-ezüstérmes játékosa, Andrej Kramaric, Szalai Ádám, a brazil Joelinton, illetve a mindössze 19 éves David Otto maradt.

Kramaric azonban térdsérüléssel bajlódik, Benjamin Hübner és Florian Grillitsch sem egészséges, Kerem Demirbay pedig a hétvégi mérkőzésen szenvedett bokaszalag-szakadást.

A Rhein-Neckar-Zeitung szerint a klubnak még egy csatárt igazolnia kellene, mert Joelinton és Otto egyértelműen kiegészítő játékosnak tekinthető, míg az algériai válogatott Isak Belfodil ugyan használható támadóként, de eddig sem az edzéseken, sem a tesztmérkőzéseken nem volt meggyőző.

„Nekünk a BL-ben az az álmunk, hogy túléljük a csoportmérkőzéseket. Nagyon szeretnék a Real Madriddal vagy az FC Barcelonával játszani, hogy találkozhassam Luka Modriccsal és Ivan Rakiticcsel” – nyilatkozta Kramaric

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik