Bundesliga: május 16-án folytatódik a bajnokság – hivatalos

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2020.05.07. 13:43
null
Eldőlt, május 16-án folytatódik a Bundesliga Németországban (Fotó: AFP)
Szerdán zöld jelzést adott a német állam a Bundesliga folytatására, s csütörtökön a pontos menetrend is ismertté vált, így most már hivatalos: az európai topligák közül a német bajnokság rajtol el legkorábban! Start május 16-án, szombaton!

 

A Német Labdarúgóliga (DFL) még korábban úgy döntött, jövő hét végén indítaná újra az élvonal, illetve a másodosztály küzdelmeit, bár voltak olyan csapatok (például a Werder Bremen, Mainz), amelyek egy héttel később szerettek volna kezdeni.

A Kicker szerda késő este arról számolt be, hogy a Bundesliga a 26. fordulóval folytatódna, tehát az a játéknap következne, amely először elmaradt a koronavírus-járvány miatt. A DFL csütörtökön bejelentette, valóban a 26. fordulót rendezik meg a jövő héten, így többek között Ruhr-vidéki derbi is lesz a programban. A másodosztály szintén a jövő héten folytatódik. A mérkőzéseket természetesen visszavonásig zárt kapuk mögött rendezik meg.

Christian Seifert, a DFL első embere sajtótájékoztatóján elmondta, arról még nem született döntés, hogy a csapatok cserélhetnek-e ötöt egy mérkőzésen.

Az is kiderült, hogy a jelenlegi terv szerint június utolsó hétvégéjén érne véget a bajnokság, tehát június 28-án vasárnap fejeződhet be a Bundesliga!

Szóba kerültek a játékvezetők is, rajtuk még nem végeztek koronavírustesztet. A kiesés és a feljutás szabályai ugyanazok mint korábban, a bajnokságok befejezése után osztályozót játszik a Bundesliga 16. helyezettje a másodosztály harmadik helyezettjével.

Elhangzott a kérdés, mi történik akkor, ha egy játékosnak karanténba kell vonulnia, mert pozitív koronívirustesztet produkál. Seifert elmondta, a DFL-nek erre is megvan a forgatókönyve, amit azonban csak akkor ismertet, ha konkrét esetről lesz szó a jövőben.

A terv szerint a következő idény augusztusban indul, már csak azért is, mert az Európa-bajnokságot 2021 nyarán rendezik meg. Pontos döntés ezzel kapcsolatban még nem született.

A 36 csapat (Bundesliga, Bundesliga 2.) játékosainak egy héttel az újraindulás előtt karanténba kell vonulniuk, illetve a kluboknak folytatniuk kell a rendszeres tesztelést.

A Sport Tv tájékoztatása szerint a csatorna minden lehetséges időpontban közvetít mérkőzéseket, ha lehetséges, többet is. Ez a másodosztályra is érvényes, így fordulónként akár hat-nyolc találkozót is élőben követhetnek a nézők.

További tájékoztatást a pontos menetrenddel kapcsolatban későbbre ígért a televízió.

Hamarosan arról is dönthetnek, hogy mikor folytatódik a Német Kupa, ez azonban a DFB hatásköre. A sorozatban már csak három meccs van hátra, a Bayern München–Eintracht Frankfurt és a Saarbrücken–Bayer Leverkusen elődöntő, illetve a berlini finálé.

NÉMET BUNDESLIGA
26. FORDULÓ

Május 16., szombat
15.30: Borussia Dortmund–Schalke 04
15.30: RB Leipzig–SC Freiburg
15.30: 1899 Hoffenheim–Hertha BSC
15.30: Fortuna Düsseldorf–SC Paderborn
15.30: FC Augsburg–VfL Wolfsburg
18.30:
Eintracht Frankfurt–Borussia Mönchengladbach

Május 17., vasárnap
15.30:
1. FC Köln–FSV Mainz 05
18.00:
Union Berlin–FC Bayern München

Május 18., hétfő
20.30:
Werder Bremen–Bayer Leverkusen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik