Bundesliga: Lewandowski először lett az idény legjobbja

Vágólapra másolva!
2017.06.05. 21:03
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga profijai szerint a szezon legjobb játékosa a Bayern München lengyel támadója, Robert Lewandowski lett – karrierje során első alkalommal.

A Kicker hagyományos szavazásán ezúttal 248 játékos voksolt. Lewandowski az őszi idény után csak a harmadik legjobb volt az ugyanilyen voksoláson, az akkori első, a dortmundi Pierre-Emerick Aubameyang most a harmadik lett – a két támadó közé a lipcsei Naby Keita ékelődött be. Lewandowski az őszi idény után csak a harmadik legjobb volt az ugyanilyen voksoláson, az akkori első, a dortmundi Pierre-Emerick Aubameyang most a harmadik lett – a két támadó közé a lipcsei Naby Keita ékelődött be.

Érdekes, hogy Lewandowski, aki 2011 óta öt bajnoki címet (kétszer a Dortmunddal), és közben két gólkirályi címet is szerzett, csak most végzett először az első helyen: 2011 óta sorrendben Manuel Neuer (akkori klubja a Schalke), Marco Reus (Mönchengladbach), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Manuel Neuer (Bayern München), Kevin De Bruyne (Wolfsburg) és Jérome Boateng (Bayern München) lett a legjobb az idény végén a kollégák szerint.

A legtöbb ilyen címmel Franz Beckenbauer (1966, 1968, 1974, 1976) dicsekedhet, Lewandowski a Bayern 22. „német Aranylabdáját szerezte metg" – a bajorokat a Borussia Mönchengladbach követi ezen a listán, hat elsőséggel, a harmadik az 1. FC Köln öttel.

Aubameyang a gólkirályi címmel vigasztalódhat, és talán egy párizsi álomszerződéssel.

A Dortmund már az utódát is kinézte: német sajtóhírek szerint kész kifizetni a freiburgi Maximilian Philipp húszmilliós kivásárlási árát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik