Bundesliga: Klopp és Bódog is elbúcsúzott a mainzi legendától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.02. 19:22
null
Klopp hazautazott egykori játékosa búcsúmérkőzésére (Fotó: Twitter)
Másfél évvel a visszavonulása után Mainzban látványos búcsúmérkőzést kapott Nikolcse Noveszki, a macedónok 64-szeres válogatott középső védője. A német klubot 2004 és 2015 között 528 tétmérkőzésen erősítő játékos kedvéért még Jürgen Klopp is hazautazott, de pályára lépett Bódog Tamás, a Diósgyőr edzője is.

A bitolai születésű hátvéd a hazai Peliszter csapatában mutatkozott be a felnőttek között, de mindössze 12 mérkőzés kellett ahhoz, hogy a Hansa Rostock lecsapjon rá, ám ott elsősorban az amatőrök között számítottak rá.

2001 és 2004 között az Erzgebirge Aue csapatát erősítette, akkor szerződtette a Jürgen Klopp vezette Mainz. A Transfermarkt adatai szerint összesen 528 tétmérkőzésen lépett pályára, a Bundesliga első osztályában 256, a másodosztályban 93 meccset játszott.

A klub a szombati búcsúmérkőzésre meghívta két legjobb edzőjét, a Klopp vezette „Team Mainz 05” ellenfele a Thomas Tuchel irányította „Team Nikolcse” volt.

Előbbiben kapott helyet az egykori német válogatott Manuel Friedrich mellett a 81-szeres Costa Rica-i válogatott Júnior Díaz, a Dortmunddal kétszeres bajnok egyiptomi Mohamed Zidan, a Salzburg jelenlegi edzője, Marco Rose, illetve a Diósgyőr szakvezetője, Bódog Tamás is.

Az ellenfélnél az egykori cseh válogatott Zdenek Pospech, a horvátok korábbi klasszisa, Ivan Klasnic, a szlovák Miroslav Karhan, illetve a még aktív játékosok közül a Liverpool kapusa, Loris Karius, a Hoffenheim lengyel válogatott középpályása, Eugen Polanski és a hamburgi Lewis Holtby is szerepelt.

csapat629
csapat629

A mérkőzést a Team Mainz 05 nyerte meg 8–5-re, a második félidőben a Klopp csapatát erősítő Noveszki két gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik