Bundesliga: idegenben is nyert a Stuttgart, most sem jutott fel a HSV

Vágólapra másolva!
2023.06.05. 22:43
null
Ez a kép jól szemlélteti a Hamburg idényzárását... (Fotó: Getty Images)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) osztályozójának visszavágóján a Stuttgart 3–1-re nyert, így 6–1-es összesítéssel múlta felül a Hamburgot.


Rendkívül nehéz helyzetben várta az osztályozó visszavágóját a Hamburg, az első meccsen ugyanis 3–0-ra alulmaradt Stuttgartban.

Sonny Kittel tett arról, hogy hamar remény költözzön a színültig telt Volksparkstadionba – a HSV tízese a 6. percben parádés átlövéssel szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. Az első negyedórában szinte ki sem tudott jönni a térfeléről a Stuttgart. A 17. percben Serhou Guirassy hiába húzta szép mozdulattal, sarokkal a bal alsó sarokba a labdát, a bíró les miatt érvénytelenítette a találatot.

A szünetben a hazaiak vezettek, a fordulás után viszont hamar összetörtek a hamburgi szívek. A 48. percben Enzo Millot került ziccerbe, és tíz méterről a kapu közepébe lőtt.

Az egyenlítő gól után a Stuttgart átvette az irányítást, bő negyedórával később pedig a vezetést is. Daniel Heuer Fernandes kapus utolsó emberként képes volt eladni a labdát, az arra settenkedő Millot pedig megszerezte a második gólját.

A kegyelemdöfést Silas vitte be, a kongói csatár a 97. percben állította be a végeredményt.

NÉMET BUNDESLIGA
OSZTÁLYOZÓ, VISSZAVÁGÓ
Hamburg–VfB Stuttgart 1–3
(Kittel 6., ill. Millot 48., 64., Silas 90+7.)
A párharc győztese: a Stuttgart, 6–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik