Bundesliga: hét bayernes az év csapatában a Kickernél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.23. 10:23
A tekintélyes Kicker magazin összeállította az év Bundesliga-csapatát az osztályzatok alapján. A tizenegybe a bajnok Bayern Münchenből hét labdarúgó került be, ketten a Borussia Dortmundból, míg a Bayer Leverkusen és az Eintracht Frankfurt egy-egy futballistát delegált.

Az álomcsapat kapusa Kevin Trapp, az Eintracht Frankfurt U-válogatott kapuvédője lett. A védősort a Bayern München játékosai alkotják: Philipp Lahm, Jerome Boateng, Dante és David Alaba került be a Kicker tizenegyébe az osztályzatok alapján.

A középpályán három bajor futballistát találunk: Bastian Schweinsteigert, Thomas Müllert és az idény legjobbját, Franck Ribéryt (aki négyszer kapott egyest a Kickertől a bajnokságban). Ott van továbbá két Dortmund-játékos, Ilkay Gündogan és Mario Götze is.

A Kicker álomcsapatának egyetlen csatára Stefan Kiessling lett: a Bayer Leverkusen támadója 25 találattal gólkirály lett a Bundesligában.

Mint ismert, a Bildnél Huszti Szabolcs is bekerült az év csapatába.

A KICKER ÁLOMCSAPATA AZ OSZTÁLYZATOK ALAPJÁN
Kevin Trapp – Philipp Lahm, Jerome Boateng, Dante, David Alaba – Ilkay Gündogan, Bastian Schweinsteiger – Thomas Müller, Mario Götze, Franck Ribéry – Stefan Kiessling

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik