nemzetisport.hu 2017.10.05 16:16 Frissítve: 2017.10.05 16:40

Bundesliga: Dárdai nem kertelt – ezért gyengélkedik a német futball

Mint ismert, elképesztően rossz hetet zártak a német labdarúgócsapatok szeptember végén a kontinentális porondon: mind a hat kupacsapatuk (három a Bajnokok Ligájában, három az Európa-ligában, köztük a Hertha BSC is) veszített. A Berliner Zeitung a berliniek magyar vezetőedzőjét, Dárdai Pált kérdezte a gyenge szerepléssel kapcsolatban.

A Hertha kikapott Östersundban az Európa-ligában (Fotó: AFP)

 

„Ha a fizikai és taktikai aspektusokat nézzük, a Bundesliga színvonala emelkedett kicsit. A csapatok egyre jobban védekeznek, a támadóknak egyre nehezebb dolguk van. Kevesebb gól esik beadásokból és távoli lövésekből. Egyre gyorsul a játék, mindenki a labdát akarja birtokolni, amihez jó egyéni képességekre van szükség – magyarázta a német élvonallal kapcsolatban Dárdai Pál. – Mi, edzők a saját tizenhatosunktól az ellenfél kapujáig levezetjük a támadásokat. Utána már a játékosok egyéni kvalitásán múlik, mi és hogyan valósul meg. Ma már nincsenek olyan fiatal játékosok, mint régen Mesut Özil vagy Mario Götze. Egyre ritkábbak az olyanok, akik éjjel-nappal rúgják a bőrt az utcán és hihetetlen technikájuk van. A modern technológia, az internet, a mobiltelefon és a játékkonzolok által sokkal több minden tereli el a gyerekek figyelmét, mint régebben – ennek is a következménye, hogy kevesebb a kiemelkedő fiatal játékos."

A magyar tréner által irányított Hertha sem remekel az Európa-ligában, az eddigi két csoportmeccsén egy pontot szerzett.

„Az elmúlt két évben jóval az elvárások fölött teljesítettünk. Most közel nyolc esztendő után játszottunk két olyan nemzetközi kupameccset, amelyet megnyerhettünk volna. Jól futballoztunk egy spanyol élcsapat, a Bilbao ellen – utalt a döntetlenre Dárdai. – Az Östersund ellen elveszített mérkőzésen is megvoltak a lehetőségeink, de elpuskáztuk őket, valamint egy szerencsétlen büntetőt fújtak ellenünk, a javunkra viszont nem ítéltek meg egy tizenegyest. Ez nem jó, ám korábban is volt már erre példa."

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.17 08:57:22

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

A magyar tréner kap ajánlatokat más kluboktól, de mint mondja, még csak el sem töpreng rajtuk.

2018.04.16 23:26:07

Német labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Amatőr hozzáállás? Inkább keresetlen őszinteség.

2018.03.31 17:44:24

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A bajorok nem ünnepelhettek még bajnoki címet, hát gólfesztivált rendeztek a régi nagy rivális ellen.

2018.03.18 17:14:15

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A München hiába vezetett az RB Leipzig otthonában, fennállása első lipcsei vereségét szenvedte el.

2018.03.12 08:34:10

Német labdarúgás BODNÁR ZALÁN (München)

„Meg kellene venni a két szélre Ángel Di Maríát és Gareth Bale-t. Azzal minden el is lenne intézve.”