nemzetisport.hu 2017.10.05 16:16 Frissítve: 2017.10.05 16:40

Bundesliga: Dárdai nem kertelt – ezért gyengélkedik a német futball

Mint ismert, elképesztően rossz hetet zártak a német labdarúgócsapatok szeptember végén a kontinentális porondon: mind a hat kupacsapatuk (három a Bajnokok Ligájában, három az Európa-ligában, köztük a Hertha BSC is) veszített. A Berliner Zeitung a berliniek magyar vezetőedzőjét, Dárdai Pált kérdezte a gyenge szerepléssel kapcsolatban.

A Hertha kikapott Östersundban az Európa-ligában (Fotó: AFP)

 

„Ha a fizikai és taktikai aspektusokat nézzük, a Bundesliga színvonala emelkedett kicsit. A csapatok egyre jobban védekeznek, a támadóknak egyre nehezebb dolguk van. Kevesebb gól esik beadásokból és távoli lövésekből. Egyre gyorsul a játék, mindenki a labdát akarja birtokolni, amihez jó egyéni képességekre van szükség – magyarázta a német élvonallal kapcsolatban Dárdai Pál. – Mi, edzők a saját tizenhatosunktól az ellenfél kapujáig levezetjük a támadásokat. Utána már a játékosok egyéni kvalitásán múlik, mi és hogyan valósul meg. Ma már nincsenek olyan fiatal játékosok, mint régen Mesut Özil vagy Mario Götze. Egyre ritkábbak az olyanok, akik éjjel-nappal rúgják a bőrt az utcán és hihetetlen technikájuk van. A modern technológia, az internet, a mobiltelefon és a játékkonzolok által sokkal több minden tereli el a gyerekek figyelmét, mint régebben – ennek is a következménye, hogy kevesebb a kiemelkedő fiatal játékos."

A magyar tréner által irányított Hertha sem remekel az Európa-ligában, az eddigi két csoportmeccsén egy pontot szerzett.

„Az elmúlt két évben jóval az elvárások fölött teljesítettünk. Most közel nyolc esztendő után játszottunk két olyan nemzetközi kupameccset, amelyet megnyerhettünk volna. Jól futballoztunk egy spanyol élcsapat, a Bilbao ellen – utalt a döntetlenre Dárdai. – Az Östersund ellen elveszített mérkőzésen is megvoltak a lehetőségeink, de elpuskáztuk őket, valamint egy szerencsétlen büntetőt fújtak ellenünk, a javunkra viszont nem ítéltek meg egy tizenegyest. Ez nem jó, ám korábban is volt már erre példa."

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.18 22:16:06

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI TRANSZFERSOROZAT. Már a szájkaraténál járnak az alkuban, Giroud vagy Batshuayi jöhet – és banda Kölnből.

2018.01.10 18:20:18

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Alakul az FC Nationalelf, de mi lesz a veterán légiósokkal? • Az ötszörös gólkirály hazatért.

2018.01.08 11:06:31

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Szombaton először mutatkozott a nyilvánosság előtt szerelmével a lipcseiek támadója.

2018.01.05 09:09:00

Német labdarúgás BORSI GERGELY

A Hertha kapusedzőjének nézeteltérése támadt Jürgen Klinsmann-nal.

2018.01.02 07:43:06

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

„A válogatottban az elmúlt év sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna.”